Επιστολή φωτιά από Δημοτικό υπάλληλο κατά της Διοίκησης του Δήμου

Το  ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ σ΄ένα ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ

Στις 28 , 29 Σεπτεμβρίου & 2 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στην Πόλη μας, κινητοποιήσεις των απλήρωτων Συμβασιούχων Εργαζόμενων στο Δήμο μας, οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών.
Στις παραπάνω κινητοποιήσεις συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι συμβασιούχοι,  Σύλλογοι, Φορείς, Πολιτικές & Δημοτικές Παρατάξεις της Πόλης μας.
Μία μέρα πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων (Κυριακή 27 Οκτωβρίου), το Σωματείο των εργαζομένων ψήφισε την αναστολή τους και ουσιαστικά πρόδωσε τους αγανακτισμένους απλήρωτους εργαζομένους.
Η παράταξη, που εκπροσωπώ στο Σωματείο, μόνο αυτή, υποστήριξε την συνέχιση των Στάσεων Εργασίας και στάθηκε συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα τους.
Ενώ η Διοίκηση ενημερώθηκε αμέσως την  Κυριακή μεσημέρι,  για την αναστολή των κινητοποιήσεων, από τους ανθρώπους της στο Σωματείο, παραδόξως δεν έμαθαν τίποτα, για την θέση και την στάση της παράταξης μας, στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο (πρακτικά του Σωματείου).
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και στην συνέχεια ο κος Δήμαρχος με κατηγορούν ότι εκείνες τις μέρες, απουσίαζα από την εργασία μου, «αυθαιρέτως … αδικαιολόγητα» ο πρώτος και «αυτοβούλως  και μη νόμιμα» ο δεύτερος.
Συνειδητά και αποδεδειγμένα, τις αντίστοιχες ώρες και ημέρες, βρισκόμουνα στο χώρο του Δημαρχείου και συμπαραστεκόμουνα στους συναδέρφους μου.
Μάρτυρες για την παραπάνω δράση μου, είναι ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας διότι βρισκόμουν στο γραφείο του και συνομιλούσαμε συνδικαλιστικά-πολιτικά στις 28/9, η κα Γενική Γραμματέας που στις 28/9 και 2/10 συνομιλούσαμε μαζί, αλλά και όλοι οι συμβασιούχοι, οι σύλλογοι και οι φορείς που παρευρίσκονταν στις κινητοποιήσεις.
Εμείς ως παράταξη, συνειδητά και τίμια, σταθήκαμε  δίπλα στον αγώνα των συναδέρφων μας, δεν πειστήκαμε από τις υποσχέσεις που έδωσε ο κος Δήμαρχος, δεν ακολουθήσαμε τον διασυρμό των άλλων εργοδοτικών παρατάξεων.
Ως  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας  στο Δήμαρχο ζητώντας, να γίνει βεβαίως  η δεδομένη περικοπή του μισθού, αλλά ν΄ αφαιρεθεί η αιτιολογία της απόφασης, γιατί δεν ανταποκρινόταν  στην πραγματικότητα. Αναφέραμε  ότι είναι παράνομο ένας εργοδότης να μην πληρώνει τους υπαλλήλους του.
Ως απάντηση λάβαμε ότι οι άλλοι Δήμοι που βρίσκουν τρόπο και καλύπτουν την μισθοδοσία των αντίστοιχων συμβασιούχων, στην ουσία «παρανομούν».
Δυστυχώς για τους υπαλλήλους αλλά και για τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας
Αυτή η Διοίκηση σε αντίθεση  με άλλες Δημοτικές Αρχές δεν πρόκειται «να βάλει το χέρι της στην φωτιά».

Έχουν περάσει οι εποχές που βλέπαμε «παράνομους» Δημάρχους στα δικαστήρια και στις κλούβες, επειδή προστάτευαν τα συμφέροντα των πολιτών.
Η  δική μας Διοίκηση τα «έχει» με όλους καλά, με την Α΄ Αντιλαϊκή -Μνημονιακή  Κυβέρνηση  του Γιωργάκη, με την Β΄του  Αντωνάκη και τώρα με την Γ΄ του Αλεξάκη.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που για να δικαιολογήσει τα αδιέξοδα των δικών της πολιτικών επιλογών, ρίχνει τις ευθύνες   στους υπαλλήλους του Δήμου. (π.χ. Η αιτία , της υπολειτουργίας του γυμναστηρίου, στο οποίο είμαι τοποθετημένος και εργάζομαι, δεν οφείλεται στην δική μου συνδικαλιστική δράση αλλά στην καθυστέρηση των προσλήψεων των Γυμναστών και στο καθεστώς ομηρίας, που τόσα χρόνια, τους έχει η Διοίκηση του Δήμου).
Ως επίλογο αναφέρω  ότι:
Μπούμερανγκ είναι ο φόβος που προσπαθούν να επιβάλουν.

Υ.Γ. 1). Προσωπικά να ευχαριστήσω συναδέρφους και πολίτες (κυρίως του γυμναστηρίου που εργάζομαι) για την συμπαράσταση τους.
2). Να ευχαριστήσω την Ελπίδα Γιαννακοπούλου, που υπερασπίστηκε μαζί μου το δικαίωμα της Συνδικαλιστικής έκφρασης, στο τελευταίο Δ.Σ του Σωματείου (2/11/2015), σε αντίθεση με την απαράδεκτη θέση  του Προεδρείου. Μακάρι  η συνάδερφος να είχε κρατήσει την ίδια στάση, στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων.
3). Ελπίζω η Διοίκηση του Δήμου,  όπως απάντησε στην δική μου αίτηση (με αρ.πρ.10704/26/10 για να γίνω γνώστης του υπηρεσιακού σημειώματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου) να  απαντήσει στις αντίστοιχες αιτήσεις συναδέρφων που εκκρεμούν εδώ και καιρό, όπως αναφέρεται στο αίτημα του Σωματείου με αρ.Πρ.10901 30/10 για θέματα (Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Χορήγηση Γάλατος κ.λ.π).
Περιστέρης Παναγιώτης
Δημοτικός Υπάλληλος
11/11/2015