Μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας αντιμετωπίζoυν γονείς και μαθητές στην οδό Δόξης


Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας προς το Δήμο, επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν μαθητές και γονείς από τα τροχοφόρα στην οδό Δόξης και ζητούν την ημιπεζοδρόμηση μέρους αυτής.

Η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αρ.Πρωτ. 9643
Ημερομηνία 5/10/2015

Κοινοποίηση προς: Δήμαρχο κ΄Καπλάνη
Αντιδήμαρχο κ΄Κολιάκο
Τεχνική Υπηρεσία

Με αριθμό πρωτοκόλλου 2147 στις 10/3/2015 προς τον Δήμο αναφέραμε το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε γονείς και παιδιά στην οδό Δόξης .

Το πρόβλημα οφείλετε στην ύπαρξη ενός πολύ μικρού πεζοδρομίου στην πλευρά προς τον τοίχο του σχολείου , που ξεκινάει από το πάρκο δόξης διαπερνά το Νηπιαγωγείο και καταλήγει στην οδό .

Μετά από συνάντηση με τον κ΄Κολιάκο στις 30 Μαρτίου 2015 , μας υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμαη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Εμείς ως σύλλογος ζητήσαμε την ημιπεζοδρόμηση της οδού Δόξης από το ύψος της οδού Αρκαδίας έως και την πάνω είσοδο του σχολείου μας.

Ένα πεζοδρόμιο που να καλύπτει την ανάγκη ενός γονέα να περπατάει με ασφάλεια με το παιδί του , χωρίς να φοβάται την προσέλευση των αυτοκινήτων.

Σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο που διατρέχει οποιοσδήποτε πολίτης διανύει αυτόν τον δρόμο από την διέλευση τροχοφόρων.

Η επικινδυνότητα διπλασιάζεται τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και πενταπλασιάζεται όταν επεμβαίνει και η κακοκαιρία (βροχή).

Στις 24/9/2015 στα πλαίσια συνάντησης του αντιδημάρχουκ΄Κολιάκου με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μας ανάφερε για το παραπάνω θέμα ότι «η Τεχνική υπηρεσία έχει κρίνει ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Εμείς ως σύλλογος ζητάμε:

1. Την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου , της οδού Δόξης από το ύψος της οδού Αρκαδίας έως την οδό Φοινικίου, προσφέροντας ασφαλή διέλευση προς και από το πάρκο Δόξης , καλύπτοντας τις ανάγκες δύο σχολείων του Νηπιαγωγείου και του Α΄Δημοτικού.
2. Την επίσημη αιτιολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το παραπάνω αίτημα μας
3. Την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης του υπάρχοντος προβλήματος.

Αγία Βαρβάρα 5/10/2015
Ο Πρόεδρος Περιστέρης Παναγιώτης
Η Γραμματέας Γκολιδοπούλου Έφη