Απάντηση στη Δημοτική Αρχή και στάσεις εργασίας, από τους απλήρωτους εργαζομένους της ΔΗΚΕΑΒ


Ημερομηνία 25/9/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί πολιτιστικές και κοινωνικές δομές που παρέχουν πολύτιμο έργο στους δημότες, εδώ και πολλά έτη, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή με τη στάση της, δείχνει να ξεχνάει ότι αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά από εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης με πολύ κόπο και μεράκι.

Ξεχνούν επίσης ότι η Δημοτική Επιχείρηση είναι ένα κομμάτι του Δήμου μας και όχι κάτι  ξεχωριστό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από  τους  υπόλοιπους συναδέλφους του Δήμου, που έχουν και δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Εμείς έχουμε μόνο υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στο δελτίο τύπου, οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Επιχείρηση, πράγματι έχουν καθυστερήσει δραματικά.

Τα προγράμματα αυτά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και υλοποιούνται με χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς πόρους και  ΕΣΠΑ, ως υποστήριξη στους Δήμους ή στις επιχειρήσεις που τα υλοποιούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη προς τους εργαζόμενους.

Εργοδότης των εργαζομένων δεν είναι τα Υπουργεία αλλά οι Δήμοι που οφείλουν να καλύπτουν τις μισθοδοσίες τους, σε περίπτωση κενών των χρηματοδοτήσεων.

Υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου που μπορεί να επιχορηγεί την Επιχείρησή του ώστε να καλύπτει τις διαφορές εσόδων – δαπανών. Οι περισσότεροι Δήμοι χρηματοδοτούν τις Επιχειρήσεις τους τόσο ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν μισθοδοτικά κενά, γεγονός που ο δικός μας Δήμος δεν δύναται να καταλάβει. Οι χρηματοδοτήσεις δεν αρκούν για να καλύψουν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα.

Εμείς από τη θέση μας, θα διεκδικούμε τα αιτήματά μας, μέσω του Σωματείου και της Συντονιστικής μας Επιτροπής και ο Δήμος από τη δική του θέση μέσω των συλλογικών του οργάνων.

Αν η Δημοτική Αρχή ήθελε πραγματικά να στοιχηθούμε μαζί για την επίλυση των προβλημάτων μας, τουλάχιστον θα δεχόταν να μας συναντήσει, κάτι που δεν έκανε όταν της ζητήθηκε, παρά μόνο όταν κοινοποιήθηκαν οι ανακοινώσεις μας.

Ένα χρόνο μετά τις περυσινές μας κινητοποιήσεις, δυστυχώς είμαστε στον ίδιο παρανομαστή, με τα ίδια προβλήματα, κι αυτό σίγουρα δεν είναι δική μας ευθύνη. Ως εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β, δεν διαμαρτυρόμαστε  με σκοπό να διαβάλουμε τη Διοίκηση, ή να αναπαράγουμε μία στείρα αντιπολίτευση. Διαμαρτυρόμαστε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα:

Την σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας μας και την οριστική επίλυση των προβλημάτων μας με τη μεταφορά στο Δήμο, έτσι ώστε να αντιμετωπιζόμαστε όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, με σταθερή μισθοδοσία, σταθερή και μόνιμη εργασία, προασπιζόμενοι ποιοτικές κοινωνικές και πολιτιστικές δομές.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί δημότες και δημότισσες οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας, όπως γνωρίζετε είμαστε απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Στους ωρομίσθιους καθηγητές των πολιτιστικών τμημάτων οφείλουν τον Ιούνιο, στους Γυμναστές, Ιούνιο και Ιούλιο και στο σύνολο των ωρομίσθιων καθηγητών οφείλουν και τις αποζημιώσεις αδείας Δεκεμβρίου 2014 και Ιουνίου – Ιουλίου 2015.

Ζητήθηκε συνάντηση στις 8/9/2015 με τον Δήμαρχο με θέματα:

  1. 1. Την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών και
  2. 2. Τη μεταφορά των δομών της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. στο Δήμο

Η συνάντηση αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε σε αόριστο χρόνο, χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις στα αιτήματά μας, με πρόσχημα τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις . Κάτι που όμως συνεχίζεται παραπάνω από ένα χρόνο και με τους εργαζόμενους σε πραγματική ομηρία.

Ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε άλλο να υπομείνουμε

τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Διοίκησης.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε μέσα από συλλογικές συναντήσεις   και με ομόφωνη απόφαση του Σωματείου να προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας :

Δευτέρα και Τρίτη 28 και 29/9/2015 και Παρασκευή 2/10/2015  από 8:00-12:00,

με την επιφύλαξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας,  μέχρι οριστικής επίλυσης των προβλημάτων μας.

Ζητάμε από όλους εσάς την αμέριστη κατανόηση, την ηθική αλλά και έμπρακτη συμπαράστασή σας στον έντιμο αυτό αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!!!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β