Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ εργάζονταν όλη τη νύχτα προκειμένου να επισκευάσουν τον σπασμένο αγωγό στην οδό Λυκούργου

Με κινητούς προβολείς και τα φώτα από τα οχήματα της ΕΥΔΑΠ, τεχνίτες και εργάτες της Εταιρείας δούλευαν ολόκληρη τη νύκτα προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που είχε προκληθεί στο δίκτυο ακαθάρτων της οδού Λυκούργου.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους έκλεισαν περίπου εικοσιτετράωρο στο σημείο της καθίζησης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στον αγωγό.

Ο κεντρικός αγωγός είχε σπάσει με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο τριήμερο η περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας να έχει καταληφθεί από μια έντονη δυσοσμία, τα λύματα να τρέχουν στον δρόμο και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και λεωφορείων.

Το κομμάτι του σπασμένου αγωγού αντικαταστάθηκε και το πρωί οι οδοί Λυκούργου και Παλαιών Πολεμιστών δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε σε όλο το μέγεθός του, αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαλύφθηκε πως στην οδό  Λυκούργου υπάρχει ένα μεγάλου διαμετρήματος κούφωμα λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του δρόμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι θέμα χρόνου η γενικότερη καθίζηση του δρόμου σε μεγάλο μήκος.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος μας έχει προγραμματίσει την ασφαλτόστρωση αρκετών οδών το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε πως θα προχωρήσει στην επισκευή του δρόμου πριν ρίξει την καινούργια άσφαλτο.