N. Σιαραμπή: “Λύματα και δυσωδία στην οδό Λυκούργου”

Η οδός Λυκούργου  πνίγηκε στα λύματα επί 3 ολόκληρες μέρες.

Η κατάσταση, κάθε μέρα που περνούσε χωρίς σοβαρή τεχνική παρέμβαση, χειροτέρευε και κατέστη εφιαλτική για τους κατοίκους και τους διερχόμενους πολίτες.

Νέο, δεύτερο,επικίνδυνο ρήγμα άνοιξε στο οδόστρωμα ακριβώς στην συμβολή των οδών Λυκούργου και Π. Πολεμιστών, δηλαδή λίγα μέτρα πιο ψηλά από το αρχικό ρήγμα.

Η δυσοσμία παρέμενε ανυπόφορη και οι συνθήκες υγιεινής της περιοχής ήταν ανύπαρκτες. 

Καμία επίσημη ενημέρωση και σοβαρή ενέργεια επίλυσης του προβλήματος από πλευράς Δήμου και ΕΥΔΑΠ για τρίτη ημέρα! Η υπομονή των κατοίκων εξαντλήθηκε!

Το στέλεχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΕΚ,  κ. Τσεκούρας Αθανάσιος  (στη φωτό μαζί με μηχανικούς της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου) επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα Σπύρο το πρωί της Πέμπτης και του εξέθεσε το πρόβλημα.

Ο κ. Τζόκας δήλωσε ότι δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ενημερωθεί για το πρόβλημα από κανέναν και έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον. Ενεργώντας άμεσα, επικοινώνησε με το Δήμαρχο της πόλης μας και με τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ.  Το αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθεί  η αρμόδια υπηρεσία της εταιρείας και γύρω στις 11:00πμ να σπεύσουν στο σημείο τα πρώτα συνεργεία.

Από εκείνη την ώρα οι εργασίες επισκευής του σπασμένου αγωγού λυμάτων ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν πυρετωδώς, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες!

Οι εργασίες αποκατάστασης της συγκεκριμένης βλάβης ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Βεβαίως εκκρεμεί η ορθή αποκατάσταση της οδού Λυκούργου, η οποία είναι κούφια σε μεγάλη έκταση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Επικεφαλής
ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ