Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας

Με οριακή απαρτία ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, την Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της συνεδρίασης οι Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσαν διάφορες ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Μεταξύ άλλων και τις παρακάτω:

Βασιλάκος: σχετικά με την μη λειτουργία τεσσάρων πυροσβεστικών “κανονιών” στο βουνό και για το μη πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι αναδύουν δυσάρεστες μυρωδιές.

Γιάγκας: σχετικά με τη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη και το αποχετευτικό έργο που πρέπει να κατασκευαστεί και για τα έργα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα. Επίσης ρώτησε και για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου.

Σιαραμπή: σχετικά με την κατάσταση των Σχολικών κτηρίων, την χρηματοδότηση του Δήμου από το κρατικό ταμείο και εάν υπάρχει πιθανότητα μεταφοράς μεταναστών στο Νοσοκομείο όπως υπήρχε παλαιότερο σχέδιο. Επίσης ζήτησε πληροφόρηση σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετάταξη των εργαζομένων από τη ΔΗΚΕΑΒ στο Δήμο

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πρεντάκης, Ντάβιος, Λεωτσάκος και Κολιάκος, έδωσαν απαντήσεις ο καθένας για θέματα της αρμοδιότητά τους.

Για τα πυροσβεστικά “κανονάκια” θα επισκευαστούν τα δύο που δεν λειτουργούν και όχι τέσσερα όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκος, εντός της εβδομάδος. Για τους κάδους απορριμμάτων η Δημοτική Αρχή υποστήριξε πως πλένονται κανονικά.

Για τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, πως το έργο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες προεργασίες και δημοπρατηθεί το έργο. Σχετικά με τα έργα στο γήπεδο τονίστηκε πως γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει. Για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών δηλώθηκε πως θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.

Για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων αναφέρθηκε από τη Δημοτική Αρχή πως έγιναν επισκευές και υπολοίπονται ορισμένες ακόμα για να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές. Για τη χρηματοδότηση του Δήμου η απάντηση ήταν πως υπάρχει καθυστέρηση στην εισροή χρημάτων από το κράτος αλλά και από άλλες πηγές. Για το Νοσοκομείο και την περίπτωση μεταφοράς σε αυτό μεταναστών, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Για το ζήτημα των εργαζομένων της ΔΗΚΕΑΒ η δημοτική Αρχή υποστήριξε πως το θέμα βρίσκεται στο διερευνητικό στάδιο για την υλοποίηση της απόφασης.