Σύμβαση Περιφέρειας – ΑΣΔΑ, για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Δυτικής Αθήνας

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, με αντικείμενο το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Αθήνας», συνολικού προϋπολογισμού 6.117.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).


Το έργο, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά εργασίες συντήρησης οδοστρώματος και εργασίες εξυγίανσης σε όποια τμήματα των δρόμων απαιτηθεί και καθίσταται απαραίτητο λόγω των σημαντικών φθορών στο οδόστρωμα, όπως ρηγματώσεις, καθιζήσεις, κ.λ.π., οι οποίες αυξάνουν σημαντικά το δείκτη επικινδυνότητας του δικτύου. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση του οδικού δικτύου των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και ως εκ τούτου στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση πεζών και οχημάτων.

Το έργο θα εκτελεστεί σε δημοτικές οδούς ή τμήματα δημοτικών οδών των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, που είναι μέλη του ΑΣΔΑ, σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή – Τεχνικές Προδιαγραφές της μελέτης του έργου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε δύο σημεία. Πρώτον την ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στους δήμους της Δυτικής Αθήνας. Και δεύτερον την ανάγκη έργων σχετικά με την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας που συνιστά δημόσιο αγαθό που αφορά όλους τους πολίτες .

πηγή:news.TA