Στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αίγιο, ο “ΦΑΡΟΣ”

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” έφτασε στο Αίγιο και συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Στην εποχή μας παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης. Δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε λαό να προβάλλει την ιστορία και την παράδοσή του και φυσικά σε αυτό το ταξίδι στην Παράδοση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πόντος, εκπροσωπώντας της Ελλάδα.

Οι χορευτές μας, ζιπκαλίδες και ζουπουνοφόρες κατάφεραν να σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης ακόμη και στους ξένους οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά και αποθανάτισαν τις στιγμές για να τις ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρουσίασαν Χορούς από όλες τις περιοχές του Πόντου, με τους ήχους της λύρας του Σταύρου Σαββίδη και το νταούλι του Νικηφόρου Ιωαννίδη. Εντυπωσίασαν βέβαια και τα χορευτικά συγκροτήματα της Σερβίας, της Μολδαβίας, Της Αιγύπτου, της Γεωργίας , που συμμετείχαν και εκείνοι στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στην Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και εκείνη τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι πρέπει να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί αναπτύσσουν μεταξύ των λαών σχέσεις αγάπης, ειρήνης και φιλίας.