Κοινωφελής εργασία: Αιτήσεις από σήμερα για 19.101 θέσεις

Οι όροι συμμετοχής και οι προθεσμίες

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, ξεκινά η τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 19.101  θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Δικαιούχος φορέας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους είναι ο ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ από σήμερα, 26 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2015.

Με τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης ολοκληρώνεται το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο μετέχουν συνολικά 52. 626 άνεργοι. Θα ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, συνολικά 10 προγράμματα και δράσεις με  στόχο τη συμμετοχή 110.000 ωφελούμενων ανέργων. «Τα προγράμματα επανασχεδιάστηκαν με  καλύτερη στόχευση και διεύρυνση των δικαιούχων, και βελτιώθηκαν, όπου ήταν δυνατό, οι αμοιβές των ωφελουμένων ανέργων», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.