Κοινωνικό φροντιστήριο για μεταξεταστέους μαθητές του Γυμνασίου

21 / 8 / 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία του το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου μας, έχοντας στόχο την δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής  στους μετεξεταστέους μαθητές των γυμνασίων του Δήμου μας.

Η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα χρονική περίοδο, που λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης ανεργίας, οι γονείς δεν μπορούν εύκολα να ανταπεξέλθουν στην παροχή φροντιστηριακών μαθημάτων για τα παιδιά τους.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος είναι αποτέλεσμα της χρόνιας, επιτυχημένης και αποτελεσματικής συνεργασίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής- Δ/νση Παιδείας), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Φιλοσοφική Σχολή-Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής και της σχολικής κοινότητας.

Καθοριστικής σημασίας για την πραγματοποίηση του προγράμματος είναι η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν στους μαθητές αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πρωινές ώρες στον χώρο του Β’  Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής: 2132019309,2, Δ/νση Παιδείας: 2132019340

 

Από το Γραφείο Τύπου