Ανακοίνωση της Επιτροπής για την υπεράσπιση του ΟΧΙ μέχρι το τέλος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Συμπολίτες ,συμπολίτισσες.
Πραγματοποιήθηκε συνέλευση πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του Όχι μέχρι το τέλος. Σε αυτή συμμετείχαν, παρά την εποχή, αρκετοί αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλη μας, από διαφορετικά πολιτικά και κινηματικά ρεύματα που έδωσαν στις 5 Ιουλίου την μάχη του ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια, του ΟΧΙ στην λιτότητα, την συνεχή φτωχοποίηση, του ΟΧΙ καμιά θυσία για το Ευρώ, του ΟΧΙ της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, του ΟΧΙ στους εκβιασμούς των ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Κοινή διαπίστωση από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ήταν η υπαναχώρηση της κυβέρνησης κάτω από τους εκβιασμούς και την οικονομική ασφυξία των τοκογλύφων δανειστών σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν επηρεάστηκε από το πρωτόγνωρο κλείσιμο των τραπεζών, τις απειλές, την τρομοκρατία, ακόμα και από το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή» που έθεταν το εγχώριο και ξένο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και τα συστημικά ΜΜΕ, ενώ καταρρίφτηκε κάθε αμφιβολία για το ρόλο της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωζώνης για την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Η νέα συμφωνία που επιχειρείται οδηγεί στη συνέχιση της εφαρμοζόμενης εδώ και έξι χρόνια μνημονιακής πολιτικής και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καταδικάζοντας το λαό σε διαρκή λιτότητα, εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια.
Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, ο λαός είναι πλέον ο μόνος που μπορεί να περιφρουρήσει το «ΟΧΙ» του και να μπλοκάρει την ψήφιση και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Καλούμε εργαζόμενους της πόλης μας, τους συνταξιούχους τους ανέργους, τους νεολαίους, κάθε συλλογικότητα και όλους όσους πίστεψαν στο εργατικό λαϊκό ΟΧΙ, το ΟΧΙ της ρήξης και της ανυπακοής, και πάλεψαν γι’ αυτό, να το υπερασπιστούμε από κοινού μέχρι τη Νίκη. Δηλώνουμε διαθέσιμοι για συνεργασία ή σύνδεση με κάθε άλλη συλλογικότητα ή άτομο, που επιδιώκει ανάλογους σκοπούς.
Η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση – συζήτηση στις αρχές του Σεπτεμβρίου, να βγάλει κείμενο για την συλλογή υπογραφών, να συμμετέχει στην κεντρική πρωτοβουλία του «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ», τις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις που θα γίνουν μόλις ανακοινωθεί η ψήφιση της βάρβαρης συμφωνίας για το 3ο μνημόνιο.