Η Δ.Ε.Κ. πιέζει για την γρήγορη επισκευή του συστήματος πυρασφάλειας στο βουνό

Η ΔΕΚ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ

Πριν εβδομάδες ομάδα στελεχών της παράταξής μας “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” σε επιτόπια επίσκεψη στο βουνό, στην περιοχή πέριξ του εγκαταλειμμένου Δημοτικού Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”, είχε διαπιστώσει την μη λειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας του δάσους, εν μέσω μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο κ. Καπλάνη, μας ενημέρωσε ότι υπήρχε ζημιά στην αντλία και πως είχε απευθυνθεί στην περιφέρεια για το θέμα…
Όπως τελικά αποδείχτηκε , το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρότερο της πρώτης εκτίμησης.
Μετά από αίτημα της επικεφαλής της ΔΕΚ,  κ. Νίκης Σιαραμπή, ενημερώθηκε αναλυτικά από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου και έγινε αυτοψία των εγκαταστάσεων. Οι αρμόδιοι φάνηκαν πρόθυμοι να της εκθέσουν το πρόβλημα στις συνολικές του διαστάσεις, το οποίο τελικά  είχε να κάνει με βλάβες στις δύο από τις τρεις αντλίες του συστήματος.
Ως σημαντικότερο πρόβλημα, από την τεχνική υπηρεσία εκτιμήθηκε η βλάβη της αντλίας της γεώτρησης που προμηθεύει νερό τις δεξαμενές, από όπου στην συνέχεια τροφοδοτούνται τα πιεστικά «κανονάκια». Η αφαίρεσή της από το βάθος της γεώτρησης απαιτούσε συνεργείο με γερανό, ώστε να βγουν τα τελικά συμπεράσματα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.
Σήμερα λοιπόν, Τετάρτη 29 Ιουλίου,  αφαιρέθηκαν οι δύο αντλίες οι οποίες και στάλθηκαν για επισκευή.
Η κ. Σιαραμπή και το στέλεχος της ΔΕΚ, κ. Τσεκούρας Αθανάσιος, επισκέφθηκαν εκ νέου τη δεξαμενή και τη γεώτρηση και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους αποκατάστασης της βλάβης, από τους οποίους έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα αποκατασταθούν σύντομα οι ζημιές και το σύστημα θα λειτουργήσει, προσφέροντας άρδευση στην χλωρίδα της περιοχής, αλλά και την προσδοκώμενη πυρασφάλεια.
Πάντως αυτονόητο είναι, πως ο Δήμος θα έπρεπε να είχε φροντίσει πριν το καλοκαίρι να δοκιμάσει αν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας και άρδευσης και όχι να τρέχουμε καλοκαιριάτικα…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚ