Κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Βενιζέλου, από τις μπάρες στο πάρκινγκ Praktiker και Carrefour

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έχει προκαλέσει η απόφαση των καταστημάτων Praktiker & Carrefour, να τοποθετήσουν μπάρες στο χώρο πάρκινγκ των καταστημάτων τους.

Βεβαίως δικαιολογημένη η κίνησή τους διότι από τότε που το πάρκινγκ του σταθμού Μετρό της Αγίας Μαρίνας έγινε με πληρωμή, πολλοί άφηναν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ των πολυκαταστημάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με το Μετρό και να πάνε στις δουλειές τους. Αποτέλεσμα είχε αυτό το γεγονός να μη βρίσκουν χώρο να παρκάρουν οι πελάτες των καταστημάτων.

Βέβαια τώρα οι οδηγοί που μπαίνουν στο πάρκινγκ των καταστημάτων, με την υποχρεωτική στάση για να πάρουν το κουπόνι και να περάσουν τα οχήματα από τις μπάρες προκαλείται μεγάλη καθυστέρηση και στις δύο κατευθύνσεις της Βενιζέλου με ιδιαίτερη επιβάρυνση και στα φανάρια που βρίσκονται στην διασταύρωση με την Ιερά Οδό.

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει διότι το συμφέρον των καταστημάτων και η εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει προκύψει δεν μπορεί να είναι εις βάρος της κυκλοφορίας των λεωφορείων και των οχημάτων των συμπολιτών μας.

Εκτός αυτού είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα προκληθούν και αρκετά τροχαία και συγκρούσεις οχημάτων στο σημείο αυτό, αν δεν μπει κάποια τάξη.

Ίσως η είσοδος στα καταστήματα μόνο από την Ιερά Οδό και η έξοδος από τη Βενιζέλου να έλυνε το πρόβλημα που έχει προκληθεί.