Δήλωση Καπλάνη για την υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των Δήμων

Αγία Βαρβάρα,  23  Απριλίου  2015

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

«Ας προχωρήσουμε σε διάλογο για το κοινό καλό, αφήνοντας στην άκρη κάθε σκοπιμότητα».

Η υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων των Δήμων σε ειδικό λογαριασμό διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας αποτελεί άλλη μια θυσία που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να στηριχτεί η συνολική προσπάθεια της χώρας.

Στο πνεύμα της αποφυγής γενικότερων προβλημάτων και της ελπίδας για μια επιτυχή για την πατρίδα μας κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, πιστεύω ότι οι Δήμοι μπορούμε να δείξουμε κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας. Όπως τόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει το συλλογικό συμφέρον πάνω από όλα.

Οφείλω όμως να επισημάνω ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί ένας διάλογος με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, που  θα είχε συμβάλλει στην συνεννόηση  και την διατήρηση συνθηκών ηρεμίας στον χώρο. Γιατί αυτό που όλοι θέλουμε είναι να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Δήμων και η κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Ας προχωρήσουμε έστω και τώρα σε αυτόν τον διάλογο για το κοινό καλό, αφήνοντας αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι στην άκρη κάθε κομματική ή προσωπική σκοπιμότητα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας