Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετέχει στις «Εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου», στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης για την ασθένεια αυτή. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας από 50 μέχρι 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 την δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτική εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, καλώντας στο τηλέφωνο 2106966100. Για την εξέταση δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων Πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, κα Αθανασία Μυγδάκη, τηλ. 213-2019307, καθώς και στο Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαρία Γκοτσοπούλου, τηλ. 210-5691161.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας