Συμπολίτισσά μας διαμαρτύρεται κατά του Δήμου

Message Προς εφημερίδα “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” 

Καλημέρα σας, είχα κάνει μια καταγγελία στο Δήμο Αγ.Βαρβάρας, μέσω email, στις 11/3/2015. Όπως ήταν φυσικό, δε μου απάντησε κανένας…. Αποφάσισα, λοιπόν, να στείλω το έγγραφο της καταγγελίας και σ’εσάς για να ενημερωθείτε. Θεωρώ απαράδεκτο από το Δήμο, να μην απαντήσει, έστω και τυπικά. Ευχαριστώ, Προσαλέντη Μάρα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

Αγαπητέ κ.Δήμαρχε και λοιποί κ.κ, την Τετάρτη 4-3-2015 και ώρα 09.00-09.30, έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο περιστατικό.

Ενώ είχα βγάλει το κατοικίδιό μου βόλτα στην περιοχή του αναψυκτηρίου “Λίθος”, επί την Π.Π.Γερμανού, με προσέγγισε ένας  “κύριος”, που επόπτευε το κλάδεμα των δέντρων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μου επιτέθηκε φραστικά για την παρουσία του κατοικιδίου μου στο χώρο. Μου είπε ότι απαγορεύεται και ότι καταστρέφεται το…..γκαζόν…! Του απάντησα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου απαγορεύει την παρουσία μου εκεί και ότι εγώ προσωπικά, ΠΑΝΤΑ μαζεύω τις ακαθαρσίες του σκύλου μου και ότι….γκαζόν ΔΕΝ υπάρχει.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θέλω να σας ενημερώσω ότι, Σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2012: α) δεν έχουν καμμιά νομική βάση οι πινακίδες “Απαγορεύονται οι σκύλοι”, που είναι τοποθετημένες στην περιοχή του “Λίθου” και σε άλλες περιοχές του Δήμου, β) έχει αρθεί από το 2003 η απαγόρευση πρόσβασης των τετράποδων σε τέτοιους χώρους, γ) η ελευθερία πρόσβασης όλων των ζώων συντροφιάς σε πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους, αναφέρεται εκ νέου, στον προαναφερθέντα νόμο.

Η μοναδική νομική υποχρέωση των ιδιοκτητών ζώων, είναι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος η αμορφωσιά, η βαρβαρότητα, η παντελής έλλειψη πολιτισμού, η κακία και η απόλυτη αδιαφορία στους νόμους και την εφαρμογή τους. Δε θα χαλάσω πολύ σάλιο και φαιά ουσία για τον…επιστάτη, που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μιλάει με τον τρόπο που μου μίλησε.

Είμαι σίγουρη ότι είναι από αυτούς που δηλητηριάζουν και βασανίζουν αδέσποτα. Δυστυχώς, από το δικό μου μισθό πληρώνεται…. Θα χαλάσω, όμως, και σάλιο και φαιά ουσία, απευθυνόμενη σε εσάς κ.Δήμαρχε, λέγοντάς σας ότι, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ, να υπάρχουν αυτές οι πινακίδες. – Απαιτώ να τις κατεβάσετε ΟΛΕΣ, από παντού. Αν δεν το κάνετε άμεσα, θα κινηθώ νομικά κατά του Δήμου και κατά παντός υπευθύνου. – Απαιτώ να γίνει επίσημη σύσταση στον αμόρφωτο…επιστάτη και σε όλους τους ομοίους του. Λυπάμαι πολύ για την έλλειψη παιδείας, την αδιαφορία και την έλλειψη πολιτισμού του Δήμου και των υπαλλήλων του.

Προσαλέντη Αικατερίνη.