Καθυστερεί η παράδοση της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη, στην κυκλοφορία


Στο στάδιο της προμελέτης και εν αναμονή της τελικής μελέτης που θα εγκριθεί, ώστε στη συνέχεια να δοθεί το αποχετευτικό έργο για κατασκευή βρίσκεται το θέμα της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη, που εδώ και πέντε μήνες έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία, εξ αιτίας της πολύωρης νεροποντής που είχε πλήξει και την πόλη μας τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί΄είναι τεράστια με ιδιαίτερο αυτό της λεωφορειακής γραμμής που δεν περνάει από το σημείο εκείνο αποκλείοντας μια μεγάλη περιοχή της πόλης μας από την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση.

Θυμίζουμε πως τα συνεργεία που έκαναν αυτοψία κάτω από την επιφάνεια της γέφυρας ανακάλυψαν μια τεράστια υπόγεια λιμνοθάλασσα να έχει πλημμυρίσει τα πέδιλά της, αφού ο αποχετευτικός αγωγός που περνούσε από εκεί είναι κατεστραμμένος εδώ και χρόνια και τα όμβρια νερά συσσωρεύονταν στη βάση της επί μακρόν διάστημα.

Η κατάσταση φυσιολογικά έχει επιβαρυνθεί από τις αλλεπάλληλες φετινές βροχοπτώσεις, αφού τα νερά συνεχίζουν να κατευθύνονται κάτω από τη γέφυρα μεγαλώνοντας καθημερινά την υπόγεια λιμνοθάλασσα.

Πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμος έχει ζητήσει τη δρομολόγηση μικρότερων λεωφορείων που θα μπορούν να στρίβουν στα στενά ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τη συγκοινωνία έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα και δοθεί η γέφυρα ξανά σε χρήση.

Πάντως τα πλέον αισιόδοξα σενάρια μιλούν πως τα έργα δεν θα ολοκληρωθούν πριν περάσουν ακόμα αρκετοί μήνες.