Στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις και τα χρέη προς Δήμους

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό από το Υπουργείο Οικονομικών, στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» εντάχθηκε η ρύθμιση και για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ..

Συγκεκριμένα, η σχετική ρύθμιση προβλέπει ότι μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, θα μπορούν πλέον να εντάσσονται σε αυτήν, όλες οι βεβαιωμένες (έως τις 26 Μαΐου 2015) αλλά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας, οι οποίες δύνανται να εξοφληθούν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ.

Επικοινωνήσαμε με το Δήμο μας, από όπου μας επιβεβαίωσαν ότι έχουν λάβει την σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο και ήδη προετοιμάζεται η διαδικασία πληροφόρησης και υποδοχής των ενδιαφερομένων δημοτών για την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Είναι σαφές ότι με τη ρύθμιση αυτή, αφενός θα διευκολυνθούν οι δημότες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αφετέρου θα δοθεί μια σχετική οικονομική ανάσα στα ταμεία των δήμων μετά τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί τα έσοδά τους.