Σύσκεψη για την υποδοχή της Κάρας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας

Αγία Βαρβάρα 27 Μαρτίου 2015Δελτίο Τύπου

Χίλια χρόνια μετά το «ταξίδι» της από την Ανατολή στη Δύση, από την Κωνσταντινούπολη στη Βενετία, η Κάρα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας θα κάνει το αντίστροφο ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης  Ελλάδος  Ιερώνυμο.

Το ιερό σκήνωμα θα παραμείνει για 14 ημέρες  στο Ιερό Προσκύνημα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ώστε χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη τη χώρα να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν.

Για την άρτια υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο  Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πανασολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός, Ιερατικός Προιστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας συζήτησαν τις λεπτομέρειες του σημαντικού γεγονότος με όλους τους επιτελείς του δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Από το γραφείο Τύπου