O.N.NE.Δ: “Τιμή στον αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους”

Τιμή στον αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους

Όπως κάθε χρόνο η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας σταθερά και αταλάντευτα  τιμά την μνήμη των ηρωικά πεσόντων για την Ελευθερία και την Δημοκρατία.

Έτσι και φέτος, την Τετάρτη 25η Μαρτίου στην καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της κεντρικής πλατείας τιμώντας εκείνους που την 25-3-1821 ξεκίνησαν τον ανένδοτο Αγώνα και θυσίασαν την ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας της χώρας μας.

Μία κίνηση εις μνήμην όσων παρέστησαν σε εκείνο τον ιερό αγώνα, όπου έγινε η αρχή για το ανεξάρτητο κράτος της Ελλάδος. Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ να αισθανθούμε ξανά την ανάγκη να τοποθετήσουμε τις αξίες στην ίδια βάση!!! Τέτοιες μέρες θυμόμαστε από που ερχόμαστε, από που καταγόμαστε,που και πως πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε όσους εκούσια προσπαθούν να επιβάλουν την ιστορική λήθη ως συνήθεια!!!

Τέλος, εορτάζοντας για ακόμη μία χρονιά την Παλιγγενεσία του τόπου αρκεί να ανατρέξουμε στην πρόσφατη Ιστορία για να καταλάβουμε πόσα δεινά και πόσες ατραπούς ξεπεράσαμε. Σήμερα οι περιστάσεις μας καλούν, ως γενιά που έμπρακτα σπα τα δεσμά με το παρελθόν, με νοοτροπίες, κατεστημένα και να σταθούμε στο ύψος της έννοιας Ελευθερίας. Δηλαδή  μακριά από διχασμούς, μοιρολατρίες, κηρύγματα μίσους, συμπλέγματα Εθνικής μειονεξίας και μαχόμενοι ενωμένοι να τα αλλάξουμε όλα.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Κίμων Συνέσιος