Επαφές ΠΕΣΥΔΑΠ με τα κόμματα για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζει τις επαφές με τα κόμματα ο ΠΕΣΥΔΑΠ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλης, στα πλαίσια του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, αναφορικά με το νέο σχέδιο νόμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ ήταν ο πρώτος φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τοποθετήθηκε αναλυτικά και κατέθεσε προτάσεις επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, ενώ και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) υιοθέτησε τον βασικό κορμό αυτών των τοποθετήσεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πλαισιωνόταν από τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής Στ. Αραχωβίτη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κ. Ζαχαριάδη και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών Μ. Χατζηγιαννάκη. Τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ πλαισίωναν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Τσατσαμπάς και Μ. Ευθυμιάδης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους με αυτές που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι της χώρας, εάν το σχέδιο νόμου δεν υποστεί αλλαγές και βελτιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ακριβώς θέμα, ο Γρ. Γουρδομιχάλης έχει πραγματοποιήσει ανάλογες τηλεδιασκέψεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, όσο και με τον Γραμματέα της Ν.Δ. Γ. Στεργίου.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452