Έντονη αντιπαράθεση Σωτηρόπουλου με Σιούτη και Κουντούρη, λόγω δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Eντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, της προέδρου της ΔΗΚΕΑΒ κ. Αντωνίας Σιούτη και του αναπληρωτή προέδρου του φορέα κ. Αντώνη Κουντούρη, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, όταν ο κ. Σωτηρόπουλος κατήγγειλε πως σε ανακοίνωση της ΔΗ.ΚΕ.Α.Β. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας) υπάρχουν σε κοινή θέα στην ιστοσελιδα “Διαύγεια” ονομάτων δημοτών, που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση ή έχουν προβλήματα υγείας και με αιτήματά τους ζητούσαν να απαλλαγούν ή να μειωθούν τα δίδακτρα που δίνουν στη ΔΗ.ΚΕ.Α.Β. για προγράμματα που παρακολουθούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε: «Στις 03/03/2015 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Διαύγεια απόφαση για αιτήματα συνδημοτών και μη, που αντιμετωπίζουν οικονομικά και άλλα προβλήματα προς τη Διοίκηση της ΔΗ.ΚΕ.Α.Β., ώστε να υπάρξει μια ευνοϊκή μεταχείριση. Όμως, με τη δημοσιοποίηση των ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αφού αναφέρεστε με ονοματεπώνυμο του αιτούντος, καταπατάται κάθε συνταγματικό δικαίωμα περί προστασίας προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων». είπε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος προκαλώντας σάλος και αμηχανία με τις αποκαλύψεις.

Ο Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κουντούρης και η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Α.Β. κ. Αντωνία Σιούτη απάντησαν έντονα στον κ. Σωτηρόπουλο.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, ο οποίος τους απάντησε: “Υπερασπίζομαι και προασπίζομαι τον όρκο που έδωσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Στο να είμαι δηλαδή πιστός στο Σύνταγμα και τους νόμους και γι’ αυτό θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, φέρετε να διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την απόδοση ευθυνών.

Όπως ορίζει ο νόμος οι θιγόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν υψηλή αποζημίωση.