Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, από την Περιφέρεια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 6 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, της κάμπιας των πεύκων και της βαμβακίασης στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και της προσβολής δένδρων από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών για το 2021.

Με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποίησε και φέτος το πρόγραμμα εφαρμογής ψεκασμών για την αντιμετώπιση της προνυμφοκτονίας. Η εφαρμογή αφορά σε περιοχές περιαστικές και περιοχές υπερτοπικής σημασίας της αρμοδιότητας της ΠΕ της Δυτικής Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου προχώρησε την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 σε εφαρμογή προνυμφοκτονίας από εδάφους στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνικές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα Εσχατιάς. Παράλληλα, έγιναν ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των ασθενειών από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση στο σπουδαίο αυτό βιότοπο και «πνεύμονα» της Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες εφαρμογές με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του. Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ο ψεκασμός κουνουπιών από εδάφους συνεχίστηκε στο ρέμα Αγίου Αντωνίου, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα και στο Χαϊδόρεμα.

Οι παρεμβάσεις των ψεκασμών θα συνεχιστούν πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας ευκαιρία στους πολίτες να απολαμβάνουν το πράσινο και τη φύση προστατευμένοι.

O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ