Κάλεσμα από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αγίας Βαρβάρας

07/04/2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΛΟΙΜΩΔΩΝ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4/21 και ώρα 19.00

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μαθήτριες, φοιτήτριες,

Σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Λοιμωδών, την Τετάρτη 07 Απρίλη στις 19:00 το απόγευμα. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχή μας για την υπεράσπιση της υγείας μας και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Σας καλούμε να εναντιωθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει την Υγεία «εμπόρευμα» και εμάς πελάτες!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Παίζει κυριολεκτικά στο τζόγο την υγεία του λαού. Ακόμα και τώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες που μετράμε τις πληγές μας σε κρούσματα και θύματα, αρνείται πεισματικά να ΕΠΙΤΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα ιδιωτικά μεγαθήρια. Αντίθετα πριμοδοτεί και από πάνω του Μεγαλοκλινικάρχες – εμπόρους της Υγείας που βλέπουν μόνο κέρδη και πάλι κέρδη πάνω στον πόνο του λαού.

Αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματα γιατρών και νοσηλευτών, που έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια στην προσπάθεια τους να σώσουν την ζωή του λαού και της νεολαία, αντίθετα τους «πνίγει» με χημικά. Φτάνει στο σημείο ακόμα και να διώκει και να απολύει προέδρους σωματείων, υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής» μόνο και μόνο επειδή καταγγέλλουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού, μεγάλους χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, επειδή τα θεωρεί κόστος. Το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση είναι να μεταθέτει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στο λαό και τη νεολαία. Μας κουνάει το δάκτυλο για την «ατομική ευθύνη» και τώρα μας βάζει να κάνουμε μόνοι μας τη «διάγνωση» με το νέο «εργαλείο» τα «self-test».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

Ένα χρόνο μετά και αντί να εκμεταλλευτούν την υπευθυνότητα που έδειξε ο λαός και η νεολαία δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να θωρακίσει το Δημόσιο σύστημα Υγείας. Όλοι μας έχουμε πείρα από τις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη περιοχή μας. Εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πολιτικές της χρόνιας απαξίωσης που αντιμετωπίζουν τη δημόσια υγεία ως κόστος.

Είναι σήμερα επιτακτική, η πλήρης και ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του «Λοιμωδών». Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας υπολειτουργεί και ο λαός της περιοχή μας προσπαθεί να εξυπηρετηθεί από τα ήδη επιβαρυμένα Νοσοκομεία «Αττικό» και Νικαίας. Τα νοσοκομεία αυτά πιέζονται ακόμα παραπέρα, αφού δέχονται πλέον όλο το βάρος της περίθαλψης μιας τεράστιας πληθυσμιακής ενότητας ,αφού η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Πόλη μας είναι ανύπαρκτη. Δεν ν υπάρχει κέντρο υγείας και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στο κέντρο υγείας του Αιγάλεω που αντιμετωπίζει προβλήματα με την στελέχωσή του .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
• Να επαναλειτουργήσει επιτέλους το «Λοιμωδών» ως Νοσοκομείο με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, χειρουργεία, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.
• Να συσταθεί ΕΚΑΒ στην περιοχή με 24ωρη λειτουργία, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά, εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτές, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
• Αποφασιστική ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού της περιοχής μας.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 07/4 το πρωί στις 10.30 στην πλατεία δημαρχείου στο Χαϊδάρι και την ίδια μέρα στις 19.00 στο Λοιμωδών.

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (Μέλος ΟΓΕ)