Συγκέντρωση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο – Τετάρτη 7 Απριλίου

07/04/2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΛΟΙΜΩΔΩΝ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4/21 και ώρα 19.00

ΓΙΑ  ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

    Η οργή και η αγανάκτησή μας μπορεί και πρέπει να γίνουν λαϊκή δύναμη Αντίστασης και Αντεπίθεσης.

    Ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα.

    Παίζει κυριολεκτικά στο τζόγο την υγεία του λαού. Ακόμα και τώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες που απογειώνονται τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι συνανθρώπων μας, αρνείται πεισματικά να ΕΠΙΤΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα ιδιωτικά μεγαθήρια.

    Αντίθετα πριμοδοτεί και από πάνω του Μεγαλοκλινικάρχες – εμπόρους της Υγείας που βλέπουν μόνο κέρδη και πάλι κέρδη πάνω στον πόνο του λαού.

    «Πνίγει» με τα χημικά και την καταστολή τους γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα.

    Διώκει και απολύει προέδρους σωματείων, υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής» μόνο και μόνο επειδή καταγγέλλουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, εκεί δηλαδή που δίνουν την μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

    Αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού, μεγάλους χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, επειδή τα θεωρεί κόστος.

    Το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση είναι να μεταθέτει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στο λαό και τη νεολαία.

    Μας κουνάει το δάκτυλο για την «ατομική ευθύνη» και τώρα μας βάζει να κάνουμε μόνοι μας τη «διάγνωση» με το νέο «εργαλείο» τα «self-test».

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

    Ένα χρόνος μετά, με 3 απανωτά lockdown, οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές μας εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πολιτικές της χρόνιας απαξίωσης που αντιμετωπίζουν τη δημόσια υγεία ως κόστος.

     Υπάρχει Ελπίδα!

    Μαχητικά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

    Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε την μία, τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση οργανώνουμε τον αγώνα μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:                     

                                                                                                                                              *Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

 *Να επαναλειτουργήσει επιτέλους το «Λοιμωδών» ως Νοσοκομείο με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, χειρουργεία, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

*Πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Αιγάλεω και Χαϊδαρίου με μόνιμες μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και λειτουργία όλο το 24ωρο. 

*Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας και στην Αγ. Βαρβάρα.

*Να συσταθεί ΕΚΑΒ στην περιοχή με 24ωρη λειτουργία, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά, εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτές, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

 *Να ενταχθούν και τα Δημοτικά ιατρεία στον ενιαίο σχεδιασμό των Κέντρων Υγείας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

*Σύνδεση των Κέντρων Υγείας και όλων των μονάδων με τους εργασιακούς χώρους της περιοχής, με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας.

*Σύνδεση των Κέντρων Υγείας με τους χώρους εκπαίδευσης και αθλητικούς χώρους, για να υπάρχει συνολική εικόνα της υγείας του πληθυσμού, παρακολούθηση των εμβολιασμών, κ.λ.π.

 *Να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα σ όλους τους δήμους σε επαρκεί αριθμό για γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και όχι να λειτουργούν σε βάρος της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

*Αποφασιστική ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού της περιοχής μας.

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ