Να ξεκινήσει στο Δήμο μας εκστρατεία κατά του τραμπουκισμού (bullying)

Την Τρίτη 18 Μαρτίου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη με την ταφή του στο χωριό του στην Κρήτη.

Την ώρα της ταφής του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση – πορεία στο Ρέθυμνο, κατά της βάρβαρης αυτής μάστιγας που παίρνει διαστάσεις πανώλης.

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό που έγραφε:“Μάνα ηρέμησα και δεν πονάω πιά”

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης θύμα του τραμπουκισμού – εκφοβισμού (bullying) (πιέσεις, καταπιέσεις, προσβολές, απάνθρωπη συμπεριφορά, βασανιστήρια κτλ), κατέληξε στον θάνατό.

Στην πραγματικότητα τον σκότωσαν οι βασανιστές του, που τον έσπρωξαν στην αυτοκτονία.

Χρέος της πολιτείας και του Δήμου μας είναι να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης με διαλέξεις, ομιλίες, έντυπο υλικό και επισκέψεις ειδικών στα σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει bullying και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά.

Η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, η επιτροπή παιδείας του Δήμου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, οι Πολιτιστικοί Φορείς ας συντονιστούν και να ξεκινήσουν αυτήν την εκστρατεία.

Ας δοθεί αύριο Τετάρτη 19 Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας το έναυσμα αυτής της εκστρατείας.