Με “άρωμα” Γυναίκας ο Μάρτιος στην Περιφέρεια Αττικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

05/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με “άρωμα” Γυναίκας ο Μάρτιος στην Περιφέρεια Αττικής

Αρχίζουν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαρτίου οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη Γυναίκα

Τις παραστάσεις μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι στην επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο facebook: facebook.com/PerifereiaAttikis
και στο: youtube.com/perattika

Γιώργος Πατούλης: «Τους αγώνες των γυναικών θαυμάζουμε, επικροτούμε και τιμούμε. Και αγωνιζόμαστε κι εμείς μαζί τους για ίσες ευκαιρίες»

Η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, «υποκλίνεται» στη Γυναίκα και την τιμά μέσα από μία σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του Τομεάρχη Πολιτισμού – Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί, για άλλη μία φορά, ένα μοναδικό, υψηλού επιπέδου πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα, με συναυλίες και μία μουσικοθεατρική παράσταση.

Το πρόγραμμα, που κάνει πρεμιέρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 21.00, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ψηφιακή παρακολούθηση, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 29 Μαρτίου με τη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην Εξουσία», την οποία οργανώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, με τη συμμετοχή εξεχουσών γυναικών από τους χώρους της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερα διαθέσιμες για θέαση – δωρεάν και χωρίς χωρικούς περιορισμούς – μέσα από την επίσημη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook facebook.com/PerifereiaAttikis αλλά και στο κανάλι της στο YouTube youtube.com/perattika.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου).

Το πρόγραμμα θα ενημερώνεται συνεχώς στο FB event https://fb.me/e/1BiYTApPL, όπου και μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜA Εκδηλώσεων για τη Γυναίκα

Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021, στις 21:00

Η Φωτεινή Βελεσιώτη τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου. Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα και η Μαριαλένα Ροζάκη. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 21:00 

«Για τις γυναίκες ζούμε όλοι..!»

Συναυλία με τη Γλυκερία, τη Φωτεινή Δάρρα και το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, στις 21:00  

«Σερσέ λα φαμ»

Συναυλία με τη Δήμητρα Σταθοπούλου, την Ελένη Καρακάση και την Επιστήμη Καμπούρογλου. (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου)

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στις 21:00

«Δικαίωμα»

Μουσικό Αφιέρωμα στη σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου με το Μάριο Φραγκούλη και το Γιώργο Περρή. Μαζί τους η Μυρτώ Βασιλείου. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, στις 21:00

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τίτλο «Η δική τους επανάσταση» (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου)

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στις 18:00

Ημερίδα με θέμα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)