Μιχάλης Καρχιμάκης: “…το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα πάρει τα πάνω του, όταν…”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “political”

Στον Αντ. Αντωνόπουλο.

Μετά την πανδημία, οι πλουσιοι, πλουσιοτεροι και οι αδύναμοι σε απόγνωση, αναζητώντας την ελπίδα…

1)Ποια είναι τα βασικά σφάλματα που έχετε εντοπίσει στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Θεώρησαν την πανδημία σαν μια απλή γρίπη. Ετσι την αντιμετώπισαν.

Δεν ενίσχυσαν το σύστημα υγείας στοχευμένα και μεθοδικά ,με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ανα περιοχή, ενώ ταυτόχρονα απέκρυπταν βασικά δεδομένα για την πορεία της νόσου και δεν ελάμβαναν μέτρα έγκαιρα σε χώρους με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, όπως π.χ. οίκοι ευγηρίας.

Αδιαφορησαν για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους που πήραν τα νοσοκομεία.

Έκαναν ανακύκλωση ήδη υπάρχοντος προσωπικού δίδοντας ψευδή στοιχεία για νέες προσλήψεις και βέβαια σε παρά πολλές περιπτώσεις όπου έγιναν ,προσέλαβαν κόσμο που ήταν αχρείαστος και σε τομείς οχι πρώτης προτεραιότητας.

Στο ημίχρονο του καλοκαιριού δεν προετοιμάστηκαν ούτε για την αύξηση των κλινών ούτε για την στελέχωση ούτε για την εκπαίδευση προσωπικού στις Μ.Ε.Θ ,ενώ γνώριζαν οτι το δεύτερο κύμα ερχόταν και ήταν πιο σκληρό και επικίνδυνο.

Αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης ολιγωρίας οι περισσότεροι που έχασαν την ζωη τους απο τους 6.000 ανθρώπους οι περισσότεροι έχασαν την ζωη τους εκτός Μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ταυτόχρονα θεώρησαν τον τον φόβο που είχαν οι άνθρωποι για την ζωη τους και τον προσανατολισμό τους κυρίως στην αγωνία για την διασφάλιση της υγειας τους ,ως ευκαιρία ως βατήρα για ένα μεγαλοπρεπές πάρτι σπατάλης και αδιαφανών πρωτοβουλιών με θύμα το δημόσιο χρήμα και ωφελούμενους τους λίγους και τους κολλητούς.

2)Πως εκτιμάτε ότι θα είναι η επόμενη μέρα στη χώρα όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Ένα τοπίο δυσάρεστο ,ένα τοπίο που οι πλούσιοι θα έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι αδύναμοι θα αναζητούν μια ελπίδα για το καλύτερο ,στεναχωρημένοι και σε απόγνωση.
Ας ευχηθούμε να μην δούμε ,απρόβλεπτες και μη αντιμετωπίσιμες καταστάσεις.

3)-Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

Απολύτως .Με το κλείσιμο του κύκλου της πανδημίας ,μέχρι το τέλος του 2021 αρχές του 2022 ,ο Πρωθυπουργός θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.
Για να μην προλάβει ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων να συνέλθει από την αγωνία που εχει για την ζωη του ,σκεπτόμενοι και αντιμετωπίζοντας πλέον και τις αξεπέραστες δυσκολίες για την επιβίωση τους .
Ολο αυτο το κλίμα θα ειναι πολυ δυσάρεστο για την κυβέρνηση και θα καταστεί με την πάροδο του χρόνου ακόμα πιο επώδυνο ,εάν επιλέξει ως χρονο εκλογών το τέλος
της τετραετίας.

4)Στο ΚΙΝ.ΑΛ φαίνεται ότι έχουν ανοίξει και πάλι τα εσωκομματικά χαρακώματα.

Πιστεύετε ότι σήμερα, τέτοιες καταστάσεις είναι ακόμη ελκυστικές για τους πολίτες;
Για μένα δεν υπαρχουν τετοια χαρακώματα,όποιος επιθυμεί όταν έρθει η ώρα, μπορεί να διεκδικήσει ότι θέλει. Η απόφαση για το ποιος μπορεί να ηγηθεί θα είναι στα χέρια των φίλων και των συντρόφων που θα θελήσουν να προσέλθουν στις διαδικασίες εκλογής και ελπίζω η επιλογή που θα αποφασίσουν θα είναι μόνο για το καλό της παράταξης.
Το ελκυστικό για τους πολίτες, θεωρώ ότι μπορεί να είναι ,ότι πρέπει να υπάρχει διαμόρφωση, ιδεών, πολιτικών, διαπάλης, για το πως θα επαναφέρουμε το πολιτικό ακροατήριο που χάσαμε.
Το πως θα εκφράσουμε και θα θα επαναφέρουμε τους ανθρώπους, ελκύοντας πάνω απ όλα την εμπιστοσύνη τους και την επαναφορά της πίστης τους στην πολιτικη αναχαιτίζοντας την αδράνεια και την αδιαφορία που ευνοούν μονο την συντήρηση.

5)) Μέχρι και ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι οι προτάσεις που καταθέτετε είναι ρεαλιστικές και κινούνται στο πλαίσιο μια ρεαλιστικής αντιπολίτευσης, Με το χέρι στη καρδιά, τι φταίει και το ΚΙΝΑΛ, πάλαι ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του;

Το κίνημα αλλαγής, το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα πάρει τα πάνω του, οταν ακούσουμε τον κ.Μητσοτακη να λεει οτι του θυμίζουμε την σκληρη και αμειλικτη αντιπολίτευση που κάναμε στον πατέρα του την περίοδο 1989 /1993 ,με σημερινούς όρους πάντα.