Σταυρούλα Μπαντούνα: “Η λεκτική βία αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής Μίχου”

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, την αναγκαστική αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φράγκου, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε από το δήμαρχο και της άρνησης του προέδρου να του δώσει το λόγο να απαντήσει, καθώς και το ύφος των ανακοινώσεων που ακολούθησαν, νιώθω την ανάγκη να τονίσω τα εξής:

Η παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» έχει υποστεί πολλές φορές τέτοιες συμπεριφορές. Γι’ αυτό έχει επιλέξει να μην υποβάλλει  ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή. Γνωρίζει ότι δεν θα ειπωθεί η αλήθεια παρά μόνο επίθεση στα πρόσωπα. Ακόμη και γραπτά αιτήματα δεν απαντιούνται. Αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στο δήμο μας.

Είναι αλήθεια ότι η αντιπαράθεση στον πολιτικό διάλογο, μπορεί κάποιες φορές να ξεφεύγει από ορισμένους κανόνες ευπρέπειας.

Αυτό όμως που συμβαίνει στην Αγία Βαρβάρα ξεπερνάει τα όρια. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ προβαίνουν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος των εκλεγμένων  μελών  της  αντιπολίτευσης.

Επανειλημμένως έχουν καταγγελθεί για απρεπή συμπεριφορά, ειρωνικά σχόλια και προσβλητικές εκφράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, προς όποιον δε συμφωνεί ή θέτει ερωτήματα που προφανώς ενοχλούν.

Φαίνεται όμως ότι η λεκτική βία αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής Μίχου.

Ο  εκφοβισμός, η σπίλωση της τιμής και  της υπόληψης και η προσπάθεια εξευτελισμού της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με στόχο την φίμωσή τους, καθώς και όποιου δεν δηλώνει “υποταγή” στο καθεστώς της δημοτικής αρχής Μίχου, σηματοδοτεί τη ραγδαία απαξίωση του κύρους του δημοτικού συμβουλίου ως κορυφαίου συλλογικού οργάνου της πόλης.

Ο στόχος απλός! Ο ΦΟΒΟΣ!

Να  φοβόμαστε να μιλήσουμε ! Γιατί θα δεχτούμε ειρωνεία και χλεύη!

Οι υποτιθέμενες απαντήσεις που δίνονται στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης  δεν έχουν στόχο να πληροφορήσουν. Έχουν στόχο να κοροϊδέψουν, να προσβάλουν τον ομιλητή ώστε να μην τολμάει να μιλήσει.

ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ  να ασκήσει  κριτική.

ΝΑ  ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ όταν δέχεται την προσβολή και την απαξίωση του πρόεδρου ή του δημάρχου (συνήθως αυτό συμβαίνει) ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους παρακολουθούν βουβοί.

Και βεβαίως έτσι  παραδειγματίζουν και τους υπόλοιπους “διαφωνούντες” που αν τολμήσουν να πάρουν το λόγο θα  τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης!!!

Η ανοχή, η σιωπή μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζει σε κανέναν άνθρωπο!

Ιδιαίτερα σε όποιον αγωνίζεται στη σφαίρα της δημόσιας ζωής και εκπροσωπεί τις φωνές των συμπολιτών του.

Γι αυτό θα στηλιτεύουμε οποιαδήποτε άδικη και ανάρμοστη συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται.

Θα συνεχίσουμε να ασκούμε έλεγχο και να λέμε την αντικειμενική αλήθεια – πάντα με στοιχεία και δεδομένα – όσο κι αν δεν αρέσει στη δημοτική αρχή του κ. Μίχου.

Ο δημόσιος λόγος  θα πρέπει να είναι πολιτικός και μόνο και να διέπεται από την αρχή του σεβασμού της αντίθετης γνώμης.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της πόλης μακριά από αντιπαραθέσεις  που προσβάλουν τους πολίτες και τη δημοκρατία, επιζητώντας μόνο την πρόοδο της πόλης μας και των ανθρώπων της.

Τονίζουμε τέλος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στο δήμαρχο, που πρωτοστατούν στην εμπρόθετη και συστηματική  επίδειξη ακραίου αυταρχισμού και προσβλητικής συμπεριφοράς προς τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι η συμπεριφορά αυτή δεν απαξιώνει τους “αντιπάλους”.

Απαξιώνει τους ίδιους και αποκαλύπτει την ποιότητά τους.

Σταυρούλα Μπαντούνα

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»