Προοδευτική » Ο Οτσαλάν, οι Κούρδοι πρόσφυγες και η πόλη μας, σε αυτήν την ιστορία…

Ο Οτσαλάν, οι Κούρδοι πρόσφυγες και η πόλη μας, σε αυτήν την ιστορία…

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1999 η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, με αφορμή την παράδοση του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους.

Ώρες νωρίτερα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας με κλούβες και πούλμαν μετέφερε στην πόλη μας Κούρδους πρόσφυγες, οι οποίοι επί μήνες είχαν στήσει καταυλισμό στην πλατεία Κουμουνδούρου στην  Αθήνα.

Το κομβόϊ  από πούλμαν και κλούβες έφτασε στην πόλη μας τα ξημερώματα και ήταν σε αναμονή για την είσοδο των προσφύγων στα εγκαταλελημμένα κτίρια του ΚΚΑΧ, προφανώς για να μπορούν να ελέγχουν τις αντιδράσεις τους, από την επερχόμενη είδηση της σύλληψης του Ηγέτη τους.

Ο Δήμος μας, αρνήθηκε τη στέγαση των Κούρδων προσφύγων στην πόλη μας, οι οποίοι μετά από ώρες ταλαιπωρίας, προωθήθηκαν σε άλλα σημεία της Αττικής.

Οι φωτογραφίες μας είναι από εκείνη την ημέρα με τα πούλμαν και τις κλούβες στην οδό Νέστου και  Δωδεκανήσου και από τα κτήρια τα οποία προορίζονταν για τη στέγασή τους στο ΚΚΑΧ, καθώς και από τη μεταφορά του Οτσαλάν στην Τουρκία…

Did you like this? Share it:

© 2021 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!