Ο Δήμος για τις δηλώσεις του κ. Φράγκου στην εφημερίδα μας – Απάντηση του Δημ. Συμβούλου

Δημοσιεύσαμε εχθές το πρωί δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Φράγκου, με αφορμή την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Το απόγευμα εχθές λάβαμε από το δήμο, απάντηση του αυτοτελούς τμήματος δημάρχου, στις δηλώσεις του.

Ενημερώσαμε τον κ. Φράγκου σχετικά, αν και η απάντηση του δήμου είχε ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντηση του δήμου και στη συνέχεια δήλωση του κ. Φράγκου, επ΄ αυτής:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        25/2/2021

Σχετικά με δηλώσεις του κ. Φράγκου σε ηλεκτρονική εφημερίδα

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φράγκου, μέλος της μείζονος μειοψηφίας της παράταξης του κ. Καπλάνη έκανε δήλωση στην εφημερίδα «που δεν λιβανίζει το δήμαρχο», ότι δήθεν δέχθηκε επίθεση από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και για αυτό το λόγο αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υποστήριξε επίσης ότι του δίνονται ασαφείς και αόριστες, μικροπολιτικού τύπου απαντήσεις για τις καθυστερήσεις διάφορων έργων, υπονοώντας ότι κάτι έχουμε να κρύψουμε.

Αποκρύπτει ότι του δηλώθηκε από τον δήμαρχο ότι θα του διατεθεί από την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας, όσος χρόνος χρειαστεί, για να ενημερωθεί για την εξέλιξη όλων των έργων που μας κληροδότησε η παράταξη της οποίας αποτελεί επίλεκτο μέλος.

Ας κατανοήσει επιτέλους ο κ. Φράγκου ότι πολιτική ευθύνη για τα πεπραγμένα της διοίκησης του τέως δεν έχει μόνο η διοίκηση του τέως αλλά και όσοι διεκδίκησαν και επιδίωξαν την επανεκλογή της, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. Αν βιάζεται να αποστασιοποιηθεί από την παράταξή του για να αποτινάξει τις πολιτικές ενοχές του για την επιλογή του αυτή, ας το κάνει χωρίς εμάς.

Αποκρύπτει επίσης ο κ. Φράγκου ότι μετά την απάντηση του δημάρχου στα ερωτήματά του, ζήτησε εκ νέου τον λόγο κατά παράβαση του κανονισμού και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απλώς του υπέμνησε τον κανονισμό και ζήτησε την τήρησή του.

Μετά ταύτα ο κ. Φράγκου αποχώρησε…έχοντας δίκιο σε αυτό που λέει ότι κάποιοι κάνουν μικροπολιτική.

Ποιόν καθρεφτίζει άραγε;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

Κύριε Βαμβακόπουλε

Σας ευχαριστώ που μου θέσατε υπόψη την απάντηση του γραφείου τύπου του κ. Δημάρχου, σε σχέση με όσα έλαβαν χώρα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου 2021, ζητώντας τις απόψεις μου.

Η απάντησή μου είναι η εξής:

Είναι προφανές, ότι όσοι στηρίξαμε τον κ. Καπλάνη πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι. Στην πυρά λοιπόν. Ακόμη και οι δύο χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας, οι οποίοι τον ψήφισαν, πρέπει να αισθάνονται συνένοχοι. Και αυτοί στο πυρ το εξώτερον. Το δε “δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε” του αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα, σε νέα έκδοση. Έτσι εξηγείται ο πόλεμος κατά σωματείων και πολιτών, οι οποίοι δεν συντάσσονται με τις απόψεις της δημοτικής αρχής.

Εγώ, ό,τι και να λένε, ό,τι και να γράφουν, δεν θα αλλάξω γραμμή πλεύσης, θα στηρίζω κάθετί θετικό και θα καυτηριάζω κάθετί κατά την κρίση μου αρνητικό.

Σας λέω όμως, ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Θέλει να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία έχουν καθυστερήσει. Η πόλη τα έχει ανάγκη. Η δημοτική αρχή πρέπει να δώσει μία απάντηση περί του πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Φθάνει πια η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Επί της ουσίας:

Ι. Ο κ. Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να δεχτεί το αίτημά μου να ελέγξω τους φακέλους. Δε μου έκανε χάρη. Στην απάντησή του όμως, με “επετίμησε” γιατί μιλάω για λιβανιστήρια της Διοίκησης και όχι για την εφημερίδα σας, η οποία ασκεί κριτική (άδικη κατ’ αυτόν) κατά της δημοτικής αρχής. Αν μου επιτρεπόταν θα του απαντούσα, ότι εγώ δεν είμαι γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής. Ο ρόλος μου δεν είναι να αντικρούω τα όσα γράφουν οι εφημερίδες. Αναφέρθηκα στην εφημερίδα που στηρίζει με πολλή θέρμη τη δημοτική αρχή, γιατί έκανε παραπλανητική αναφορά στις θέσεις και τις απόψεις μου, για τα έργα του Δήμου.

ΙΙ. Ζήτησα το λόγο, για να απαντήσω στην προσωπική επίθεση που μου έκανε ο κ. Δήμαρχος, ως είχα δικαίωμα απ’ τον Κανονισμό, ο κ. Πρόεδρος όμως, αφενός μεν δεν δέχθηκε να ακούσει για ποια αιτία ζητώ το λόγο, αφετέρου δε μου έκανε επίθεση, κατηγορώντας με, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι διαταράσσω τη συνεδρίαση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι, αναγκάστηκα να αποχωρήσω, διαμαρτυρόμενος κόσμια, για τη στάση του κ. Προέδρου.

Ως προς το ποιος κάνει μικροπολιτική: Έχω κοιταχτεί στον καθρέφτη, χωρίς παραμορφωτικά κάτοπτρα. Βλέπω τον εαυτό μου ήρεμο και σταθερό στις απόψεις μου. Όλα αυτά τα χρόνια, βαδίζω στα χνάρια της συναίνεσης και της κατανόησης σε καθετί διαφορετικό. Εν αντιθέσει προς κάποιους, που βγάζουν μίσος, λασπολογούν, εκτοξεύουν πολιτικές συκοφαντίες, διχάζοντας την πόλη. Αυτή είναι η πολιτική τους; Ας τη χαίρονται…

Και κάτι τελευταίο. Είδα μία ανάρτηση, σε ηλεκτρονικό έντυπο, του οποίου αρχισυντάκτες είναι μέλη της Διοίκησης του Δήμου. Η ανάρτηση αυτή με δικαιώνει, για το με ποιους ανθρώπους επέλεξα να συστρατευτώ. Λέω όμως προς τη Δημοτική Αρχή: ότι το λιβάνι που χρησιμοποιούν κάποιοι είναι κακής ποιότητας, θα τους πνίξει. Γνωρίζει δε, ότι ούτε τον τωρινό Δήμαρχο, ούτε τον κ. Καπλάνη λιβάνισα ποτέ μου. Άλλοι είχαν και έχουν τέτοιες επιλογές.

Βεβαίως δεν πρόκειται να παρασυρθώ στα λασπόνερα που κινούνται οι τύποι αυτοί. Ας κολυμπήσουν αυτοί, εκεί θα βρουν, ό,τι ψάρι τους αρέσει και εξυπηρετεί τα μικροσυμφέροντά τους.

Λυπάμαι όμως, γιατί μέσα στη δημοτική ομάδα του κ. Δημάρχου, υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι ανέχονται με τη σιωπή τους τέτοιες λογικές.

Αυτά και δεν θα επανέλθω, γιατί έχω άλλα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου να κάνω, μεταξύ των οποίων να ασκώ με συνέπεια τα καθήκοντά μου, ως μέλος της αντιπολίτευσης.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Φράγκου