Μιχάλης Φράγκου: Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου, διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Δήμαρχο, όπως μας δήλωσε.

Ο κ. Φράγκου ρώτησε σχετικά με τα έργα που έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί κατά την θητεία του κ. Καπλάνη και δυστυχώς, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Κατά πληροφορίες μας, δήλωσε πριν την αποχώρησή του, πως  αν και  οι απαντήσεις που λαμβάνει σε σχετικά ερωτήματα,  είναι αόριστες και όχι επαρκείς, παρά ταύτα εφημερίδα που στηρίζει την Διοίκηση του Δήμου τον εμφανίζει ως πεισθέντα – συμφωνούντα με τις απαντήσεις που δίνει ο κ. Δήμαρχος σε σχετικές του ερωτήσεις, πράγμα το οποίο τον βρίσκει αντίθετο.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Φράγκου να μας επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω ο οποίος μας δήλωσε σχετικά:

«Κάποιοι ενοχλούνται από τις ερωτήσεις μου. Γι’ αυτό συνιστώ ψυχραιμία. Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα.

Ζήτησα να ελέγξω, ως έχω δικαίωμα, τους φακέλους όλων των έργων, που δεν έχουν ξεκινήσει. Είπα μάλιστα ότι εάν πεισθώ, θα βγω δημόσια να συμφωνήσω με την Διοίκηση του Δήμου.

Θέλω να βοηθήσω την πόλη μου. Αυτή την στιγμή η πόλη χάνει χρήματα και στερείται έργων. Η εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου είναι να ασκώ, κατά την δική μου κρίση, κριτική στην Διοίκηση.

Ταυτόχρονα έχω εντολή  να στηρίζω  την Διοίκηση σ’ ό,τι καλό κάνει για την πόλη.

Αυτή την εντολή γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι την υλοποιώ με συνέπεια  και σεβασμό  στο δύσκολο έργο του. Όχι με ακρότητες. Όταν  όμως, ερωτώ  π.χ. γιατί σταμάτησαν τα έργα στις παιδικές χαρές, πρέπει να δίδονται (δι’ εμού στους συμπολίτες μου) επαρκείς και συγκεκριμένες  εξηγήσεις και όχι αορίστως ότι είχαν «ελαττωματικά» υλικά, είχαν μία και όχι δύο κούνιες. ΄Ιδιες αόριστες απαντήσεις δίδονται και για άλλα έργα.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, αν είναι αληθή και όχι υπερβολικά τα όσα ισχυρίζεται η Διοίκηση, θέλω να μάθω ποιες υπηρεσίες ευθύνονται, ποιες ευθύνες έχουν αποδοθεί στους υπευθύνους, πού βρισκόμαστε σήμερα, πότε θα ξεκινήσουν τα έργα και άλλα πολλά. Σε κάθε περίπτωση, τον πολίτη τον ενδιαφέρει η υλοποίηση των έργων και η πρόοδος της πόλης. Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στην λογική των εντυπώσεων και της μικροπολιτικής».