ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Εκτόξευσε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας στα ύψη…

ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ…

Ο Ν.Ε.Φ.Ο “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” (Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Φυσιολατρικός Όμιλος), ιδρύθηκε το 1980, αλλά ουσιαστικά λειτούργησε από τα μέσα αυτής της δεκαετίας και κατάφερε να εκτοξεύσει τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό της πόλης μας, στα ύψη τη δεκαετία 1985 – 1995.

Ίδρυσε και λειτούργησε αθλήματα, που στην πόλη μας δεν καλλιεργούσε κανένας άλλος Αθλητικός Φορέας  και τις πρώτες γυναικείες ομάδες, σε διάφορα αθλήματα.

Αθλητική υποδομή στο δήμο μας σχεδόν ανύπαρκτη τότε, αφού δεν υπήρχε πίεση για να κατασκευαστεί γήπεδο ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ, λόγω χάριν.

Σε πρώτη φάση κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ από την δημοτική Αρχή του Μήτρου Σουλιμιώτη, γήπεδα Μπάσκετ και Βόλεϊ στον χώρο που σήμερα υπάρχει η πλατεία 19ης Μάη.

Η δημιουργία παιδικών, εφηβικών και γυναικείων ομάδων από τον Όμιλο, “ανάγκασε” το δήμο να δραστηριοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τότε ο δήμος κατασκεύασε τα ανοικτά γήπεδα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετριάζοντας τις ανάγκες.

Με το που τελείωσαν αυτά τα γήπεδα, Μπάσκετ – βόλεϊ, ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ζήτησε από το δήμο γήπεδο Χαντ μπολ.

Η Δημοτική Αρχή κατασκεύασε γήπεδο στο σημείο του σημερινού Τένις, στο πάνω μέρος του Άλσους ΕΙΡΗΝΗ.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ίδρυσε τμήματα Γυμναστικής, Ενόργανης και Ρυθμικής. Ο Δήμος του παραχώρησε το μεγάλο υπόγειο χώρο στην οδό Πλούτωνος, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ αριθμούσε πάνω από 15 τμήματα, από παιδικά έως Ανδρών και Γυναικών και χίλιους και πλέον αθλητές…

Η δεκαετία 1985 – 1995 ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην πόλη μας, μέσω του ΝΕΦΟ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ”, εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου, δεν σταμάταγαν μόνο στους αθλητικούς χώρους, αλλά έδινε δυναμικό παρόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως δενδροφύτευση στο βουνό, αιμοδοσία, διεκδικητικούς αγώνες για λύση προβλημάτων της πόλης μας, συναυλίες με αποκορύφωμα αυτές με Χάρις Αλεξίου και Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο γήπεδο στο Αιγάλεω, χοροεσπερίδες κ.ά. …

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν όλα τα τμήματα του Ομίλου. Ελπίζουμε στο μέλλον να επανέλθουμε.

Το φορτηγάκι το οποίου δημοσιεύουμε φωτογραφία του, ήταν σαν κι εκείνο με το οποίο γίνονταν το πρώτο διάστημα οι μετακινήσεις των ομάδων για τους εκτός έδρας αγώνες.

Την ημέρα μετέφερε ψάρια και όταν είχε αγώνα, άδειαζε από ψαροκασέλες, πλένονταν να ξεμυρίσει και έμπαιναν ξύλινοι πάγκοι για να κάθονται οι αθλητές –  τριες  και οι συνοδοί τους. Τα πέτρινα χρόνια του ΝΕΦΟ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ”.

Αργότερα με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις συγκεντρώνονταν χρήματα, για πούλμαν, αθλητικό υλικό και 30 προπονητές με τους βοηθούς τους.

Σημειώνουμε επίσης πως οι εμφανίσεις των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ομάδων, κάποια στιγμή 15 ενεργές, (300 εμφανίσεις και φόρμες) ήταν πληρωμένες από τον όμιλο.