Σεισμός κοντά στη Θήβα, τα ξημερώματα σήμερα – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική λίγο μετά τις 5 τα χαράματα σημερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χιλιόμετρα από τη Θήβα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές στα δυτικά και νότια προάστια, καθώς ήταν επιφανειακός.

Παρότι η δόνηση ήταν ασθενής, συνοδευόταν από έντονο βουητό, και τράνταξε στιγμιαία το έδαφος και τα κτίρια, πανικοβάλλοντας τουλάχιστον όσους τη στιγμή της εκδήλωσής της ήταν ξύπνιοι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05.04 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θήβας.

«Μας ξύπνησε. Είναι ένας σεισμός της τάξεως των 4 βαθμών. Έγινε 20 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας, βορειοδυτικά της Πάρνηθας. Θεωρώ ότι δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό. Αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο, χωρίς να μας ανησυχεί. Είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Τρεις μικρού μεγέθους επιφανειακές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 5, 5:04 και 5:10 το πρωί με αντίστοιχα προκαταρκτικά μεγέθη 1,8, 3,7 και 2,4 Ρίχτερ. Τα επίκεντρα των δονήσεων εντοπίζονται σε απόσταση 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας και βόρεια της Αθήνας. Η προκαταρκτική κατανομή των επικέντρων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος στην περιοχή της Φυλής-Πάρνηθας», ανέφερε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

πηγή: Eidisis