Τα “τρία εξάρια” της πλατείας Παναγίας Ελεούσας

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, η δημοτική αρχή του Μήτρου Σουλιμιώτη, αποφάσισε μετά και την κατεδάφιση του Ηρώου της πόλης μας, που θύμιζε τη χούντα, και την αντικατάστασή του με το σημερινό, να ανακατασκευάσει ολόκληρη την πλατεία Παναγίας Ελεούσας.

Η εργασία ανατέθηκε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και μετά από λίγο καιρό έφτασε για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, η μελέτη και τα σχέδια, τα οποία ψηφίστηκαν από το σώμα.

Ξεκίνησε σύντομα και η ανακατασκευή της πλατείας σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης που προέβλεπε τρία περιφερειακά παρτέρια που θύμιζαν λαχούρι και στο κέντρο τους ένα τέταρτο στρογγυλό, με σιντριβάνι σε αυτό.

Ξαφνικά και ενώ τα έργα προχωρούσαν ορισμένοι φανατικοί έπεισαν άλλους ευκολόπιστους πως τα σχέδια των παρτεριών ήταν τα ΤΡΙΑ ΕΞΑΡΙΑ του αντίχριστου και ένα βράδυ πήγαν και γκρέμισαν ένα από αυτά, ενώ έγραψαν στο πλακόστρωτο της πλατείας διάφορα συνθήματα.

Παρά τις συζητήσεις Μήτρου Σουλιμιώτη, δημοτικών συμβούλων και παραγόντων οι φανατικοί δεν άλλαζαν άποψη και ο δήμος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να κατασκευάσει άλλα παρτέρια στην πλατεία…