Συνταξιούχοι: ΕΦΚΑ: Αφάνταστη Ταλαιπωρία και …. Ανασφάλεια

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683

MAIL:ssikaegaleo@gmail.com

ΕΦΚΑ: ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ…. ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

                                       Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, συναντήσεις, διαδηλώσεις, του ταξικού συνδικαλιστικού μας κινήματος επί όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία και με τη σημερινή, εξακολουθούν συνειδητά να απαξιώνουν την συνεχή στελέχωση των υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ, με προσλήψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, το ίδιο βέβαια κάνουν γενικότερα και στο δημόσιο (ήδη έχουν χαθεί πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας).

   Όταν π.χ. αποχωρούν 5 υπάλληλοι προσλαμβάνουν το πολύ 1 και αυτόν όχι πάντα, κατ΄ έτος και με ημερομηνία λήξης.

  Το 2020 αποχώρησαν 557 και προτίθεται η κυβέρνηση να προσλάβει περίπου 150 (ήδη διανύουμε το 2021), ποιος ξέρει πότε θα γίνει.

  Αυτή η διαχρονική στάση των κυβερνήσεων έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τεράστιων προβλημάτων στον ΕΦΚΑ σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

  Αυτή την περίοδο εκκρεμούν περίπου πάνω από 300.000 προς απόδοση συντάξεις διαφόρων τύπων.

  Οι συντάξεις τους καθυστερούν 2,3,4,.. χρόνια και το 70% από αυτές δεν παίρνει ούτε την προσωρινή (1 Φλεβάρη το ανακοίνωσε ο νέος υπουργός εργασίας και κάτω από αυτό το βάρος υποσχέθηκε, “ΙΔΩΜΕΝ,” την απόδοση της εθνικής σύνταξης σύνταξης 380 ευρώ δηλαδή ψίχουλα).

Πώς θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες;                                                                             

   Όχι βέβαια ότι και η κανονική τους σύνταξη, αν θα βγει, θα καλύψει τις ανάγκες τους, αλλά έστω!

  Η απαξίωση της δράσης των δημοσίων υπηρεσιών (μη προσλήψεις προσωπικού, μείωση δαπανών σε μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και υλικοτεχνικών υποδομών) είναι μια συνειδητή επιλογή του αστικού κράτους που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις όλων των μορφών, με την καθοδηγητική, σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε.: ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ δηλαδή στο πώς θα λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός καλύτερα και με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, για την εξυπηρέτηση και εξασφάλιση των κερδών της πλουτοκρατίας.

  Έτσι αφ’ ενός αφήνουν τεράστια κενά στην λειτουργία του, για να βρίσκει έδαφος να εισχωρεί το ιδιωτικό κεφάλαιο σε κερδοφόρους τομείς του δημοσίου και αφετέρου εξοικονομούνται τεράστια κονδύλια, όπου παράλληλα με την βαριά φορολογία – χαράτσια που πληρώνει ο λαός, διοχετεύονται μέσω τραπεζών στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο λαό μένουν τά ψίχουλα για: ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Έτσι και στον ΕΦΚΑ.

   Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων είναι ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ και τώρα με την πανδημία επιδεινώθηκε.

  Ο δε ΣΥΡΙΖΑ να μην βγαίνει στα κεραμίδια διαμαρτυρόμενος δήθεν για τις εκκρεμείς συντάξεις, γιατί αυτός παρέδωσε περίπου 250.000 και με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στον δικό του ΕΦΚΑ. Τα ζήσαμε πρόσφατα. Αυτός βέβαια συνειδητά τα ξεχνάει για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους παίζοντας το δικομματικό παιχνίδι εξουσίας.

  Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να διαθέσει κονδύλια για ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, δια στόματος του υπουργού εργασίας κ. Χατζηδάκη, προσλαμβάνει “Project manager” με το επιτελείο του (πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ).

   ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο MANAGER ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ.

  Το προσωπικό και τα μέσα λείπουν. Τι θα κάνει δηλαδή περισσότερο από αυτό που κάνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση Διοικητές, υποδιοικητές, δεκάδες σύμβουλους, ειδικούς συνεργάτες.

  Όλα τα προηγούμενα χρόνια μια σειρά αποφάσεις των κυβερνήσεων για την προ του ΕΦΚΑ κατάσταση και τώρα, συνειδητά απαξιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία με τις συνεχείς συμπτύξεις – συγχωνεύσεις, ο παμπάλαιος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα “βουνά” των υποθέσεων που μαζεύτηκαν, αποδιοργανώσεις τμημάτων και υπηρεσιών, τα πήγαινε έλα των αρμοδιοτήτων κ.λ.π.

  Έτσι η κυβέρνηση ποντάροντας και στην αγανάκτηση των ασφαλισμένων για τα χάλια του ΕΦΚΑ, φέρνει σαν μεσσία τον manager.

  ΟΥΤΕ και με τον MANAGER θα λυθούν τα άπειρα συσσωρευμένα προβλήματα του ΕΦΚΑ.

  Την συμφέρει να παραμένουν εκκρεμείς οι συντάξεις, γιατί διατηρεί τεράστια κονδύλια για να τα μοιράζει όπου και όπως θέλει.

   ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ για τα προβλήματα του ΛΑΟΥ.

Αυτό που φοβούνται είναι η αφύπνιση του λαού και ανατρεπτική του δράση. Οι εργαζόμενοι (όσοι απέμειναν) στον ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι (εργαζόμενοι και Ε.Β.Ε.) οι συνταξιούχοι να σηκώσουν το ανάστημα τους να πιστέψουν στην διαχρονική δύναμη τους.

  Να εγκαταλείψουν την αδράνεια την αδιαφορία, τη αγανάκτηση του καναπέ. Μαζί με τα ταξικά τους σωματεία να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση:

Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα.

Εξοπλισμός του ΕΦΚΑ με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Να δώσει ΤΩΡΑ λύση, τις εκκρεμείς συντάξεις στους δικαιούχους.

Όχι στον project manager ΄΄σκαλοπάτι΄΄ για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στον ΕΦΚΑ.

                                                                                                                          Αιγάλεω 11-2-2021