Κρίτων Αρσένης: “Χαμένη γενιά οι μαθητές της τηλεκπαίδευσης;”

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Αρσένης: “Χαμένη γενιά οι μαθητές της τηλεκπαίδευσης;”

Για στρουθοκαμιλισμό που δεν της επιτρέπει να δει ότι η αποτυχία της τηλεκπαίδευσης μας οδηγεί σε μια χαμένη γενιά μαθητών που διδάχθηκαν εδώ και ένα χρόνο μόνο από κινητά και υπολογιστές με κλειστές οθόνες, εν είδει διαδραστικού liguaphone, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης.

Η ερώτηση βασίστηκε στην καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας προς την Ειδ. Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής με θέμα ‘Απουσίες 300 μαθητών της δευτεροβάθμιας κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και θέματα ποιότητας της τηλεκπαίδευσης’, όπου περιγράφεται η θλιβερή πραγματικότητα που ζουν εκατοντάδες μαθητές, που απείχαν από την τηλεκπαίδευση στη Δυτική Αθήνα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, η Υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή απάντησε ότι οι συγκεκριμένες απουσίες δεν έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά απέρριψε το αίτημα του Βουλευτή να μην χάσουν χρονιά λόγω απουσιών όσοι μαθητές δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Η Υφυπουργός απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί σε κάθε σχολείο στο τέλος της χρονιάς.

Ο κ. Αρσένης ζήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δια ζώσης επαναδιδασκαλία των κεντρικών κεφαλαίων των μαθημάτων, με ενισχυτική διδασκαλία εστιασμένη σε αυτά και την αξιολόγηση των μαθητών μόνο για τα δια ζώσης μαθήματα. Ζήτησε επίσης την εξαίρεση των υπολοίπων μαθημάτων από την εξεταστέα ύλη.