Σταθμός μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Αγία Βαρβάρα, 16/2/2015

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας καθίσταται ένας από τους πρώτους  Δήμους στους οποίους ξεκινά η μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα επικοινωνιών, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων» για  την προστασία των πολιτών από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση.

Ο Δήμος πρότεινε στην επιβλέπουσα αρχή του έργου, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), την δημιουργία σταθμού μέτρησης στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, ως κεντρικό σημείο της πόλης στο οποίο ο σταθμός θα είναι ασφαλής (αρ. πρωτ 7010/24-9-2014).

Ο σταθμός μέτρησης τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας στις 26 Ιανουαρίου 2015 και κατά το προσεχές διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει την καταγραφή του εύρους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη. Τα δεδομένα  των μετρήσεων θα ξεκινήσουν να αναρτώνται στο διαδίκτυο μετά και την ολοκλήρωση του έργου σε εθνικό επίπεδο.

Την υλοποίηση του έργου επιβλέπει η ΕΕΑΕ, ως αρμόδιος φορέας για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας