Απάντηση της κ. Πετράκου στην επιστολή Σωτηρόπουλου

Λάβαμε από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Πετράκου, την παρακάτω επιστολή, απάντηση σε εκείνη του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου, σε άρθρο της, το οποίο αφορούσε την κατανομή χρημάτων στις Σχολικές επιτροπές της πόλης μας, για τις ανάγκες των σχολείων και δημοσιεύσαμε εχθές Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, το πρωί.

Η επιστολή της κ. Πετράκου έχει ως εξής:

Κυριακή 7/2/2021

Κύριε Βαμβακόπουλε, αν υποθέσουμε ότι ο κ. Αντιδήμαρχος απάντησε σε μένα και στο κείμενο που έστειλα στην εφημερίδα σας σχετικά με τις κατανομές των χρηματοδοτήσεων στα σχολεία, έχω να σημειώσω τα εξής:

– Λαμβάνω μία απάντηση από κάποιον στον οποίο δεν απηύθυνα ερώτηση. Να θυμίσω σε όσους το ξεχνάνε ή δεν το γνωρίζουν ότι η κατανομή των ποσών των τακτικών και των πρόσθετων επιχορηγήσεων για τα σχολεία, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της κάθε σχολικής επιτροπής, η οποία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διοικείται από διοικητικό συμβούλιο. Θεωρώ ότι και οι δύο πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου μας σαν αρμόδιοι έχουν την επάρκεια και τη γνώση να μου απαντήσουν.

– Να μου γνωστοποιηθεί η ημερομηνία κατάθεσης των χρημάτων. Η επιστολή μου προς την εφημερίδα σας απεστάλη την Παρασκευή 5/2 και δημοσιεύθηκε από εσας την επόμενη μέρα. Με βάση τα λεγόμενα η κατάθεση είχε γίνει ήδη. Περιμένω την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

– Προφανώς η παραδοχή ότι υπήρξε καθυστέρηση, παρότι με επιβεβαιώνει απόλυτα, δεν με ικανοποιεί σαν απάντηση. Και δεν θα ικανοποιεί σίγουρα ούτε τους διευθυντές των σχολείων. Εάν είχες “πράξει εγκαίρως τα δέοντα” θα είχες σαν αποτέλεσμα τα χρήματα να είχαν δοθεί στην ώρα τους και όχι με τόσους μήνες καθυστέρηση. Ποιος ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση; Συγκεκριμένα. Όχι γενικά και αόριστα. Και βέβαια δεν συζητάμε για την Δ κατανομή του 2020. Όταν στους άλλους δήμους έχουν δρομολογηθεί οι κατανομές του 2021.

– Τέλος, απευθύνω μία ερώτηση προς τον κο Μίχο: Επιδοκιμάζει και συμφωνεί με το αχαρακτήριστο ύφος της απάντησης του Αντιδήμαρχου προς έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο; Θα ήθελα να το γνωρίζω και ελπίζω να μην αποφύγει την απάντηση.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Τασουλα Πετράκου