Προς αυτοτελές τμήμα δημάρχου: “Διαψεύστε τις εφημερίδες…”

Η εφημερίδα μας έχει αποδείξει πως δημοσιεύει επίσημα κείμενα που λαμβάνει, επιστολές ενυπόγραφες και δελτία τύπου επίσημων φορέων και προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά, απ΄όπου κι αν προέρχονται (του δημοκρατικού τόξου).

Σεβόμενη την δημοκρατία και την ελευθεροτυπία αποφεύγει να κριτικάρει, ειδικά, τα δελτία τύπου, σεβόμενη την άποψη του υπογράφοντος αυτά.

Δεν μπορούμε όμως να πράξουμε το ίδιο, με το δελτίο τύπου που λάβαμε από το “αυτοτελές τμήμα δημάρχου” προς δημοσίευση και δημοσιεύσαμε νωρίτερα σήμερα, διότι μας αφορά ως προς το περιεχόμενο του, ενώ απευθύνεται στον κ. Καπλάνη.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Την περασμένη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου λάβαμε από το δήμο, δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωνε στους συμπολίτες μας πως ο Δήμος πέτυχε και υπέγραψε συμφωνία, οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας να έχουν έκπτωση κατά 20%, στη χρήση του πάρκινγκ του Σταθμού ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

Το δελτίο τύπου το δημοσιεύσαμε την επομένη μέρα 3 Φεβρουαρίου με τον χαρακτηριστικό τίτλο: “Η Έκπτωση 20% στο πάρκινγκ του σταθμού ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, είχε ανακοινωθεί το 2017 από τον Καπλάνη”.

Δημοσιεύαμε μάλιστα και φωτογραφίες με τους δημάρχους Αιγάλεω και Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι επίσης είχαν πετύχει ανάλογη έκπτωση, στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ καθώς και το σύνδεσμο, https://proodeutiki.gr/?p=38091 για να διαβάσει όποιος ήθελε το άρθρο του 2017.

Εχθές Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το πρωί, δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου του κ. Καπλάνη, το οποίο αναφέρονταν στην τότε συμφωνία που είχε πετύχει, συνοδευόμενο με φωτογραφικό υλικό, από εκείνη την συμφωνία, εμφανίζοντάς τον να υπογράφει.

Εχθές βράδυ, λάβαμε νέο δελτίο τύπου από το αυτοτελές τμήμα δημάρχου, που λίγο – πολύ “αμφισβητεί”  το τι υπογράφει ο κ. Καπλάνης στην φωτογραφία του 2017, το οποίο δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί.

Επειδή η εφημερίδα μας ήταν η πρώτη που έκανε αναφορά στη συμφωνία του 2017, το αυτοτελές τμήμα δημάρχου θα έπρεπε να είχε ήδη απαντήσει σε εμάς πρώτα, εφ΄ όσον διαφωνούσε με το άρθρο μας και όχι μόνο στον κ. Καπλάνη, ο οποίος ακολούθησε, κατά 48 ώρες.

Και για να ξέρουμε που απευθυνόμαστε, το Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου, τι είναι; ποιος έχει την ευθύνη της υπογραφής; ο δήμαρχος; κάποιος υπάλληλος; όλοι μαζί; Κανένας;

Ας το ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα ο κ. Μίχος για να ξέρουμε σε ποιόν θα απευθυνόμαστε.

Στην ουσία τώρα.

Το 2017 ο κ. Καπλάνης πέτυχε αυτήν την έκπτωση και αυτό είναι γεγονός.

1) Υπάρχει και μαρτυρία συμπολίτισσάς μας η οποία από τότε έως σήμερα υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί αυτήν την έκπτωση, πιθανότατα υπάρχουν κι άλλοι.

2) Υπάρχουν επίσης δημοσιεύματα εφημερίδων άλλων δήμων, που γίνεται αναφορά στη συμφωνία αυτή.

Μάλιστα ένα εξ΄ αυτών στην εφημερίδα “Χαϊδάρι σήμερα” έγραφε στις 20 Δεκεμβρίου 2017: “Πως ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους Χαϊδαριώτες η έκπτωση που πέτυχαν Αγία Βαρβάρα και Αιγάλεω” και συνέχιζε στο ίδιο άρθρο: πως επικοινώνησε (η εφημερίδα) με την ΣΤΑΣΥ για να πάρει επίσημη απάντηση από το γραφείο τύπου της εταιρείας, πως “Αν ανάλογο αίτημα υποβληθεί και από τον Δήμο Χαϊδαρίου με χαρά θα ανταποκριθούμε σε αυτό με την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας συνεργασίας”

Επίσης υπάρχει ένα ακόμα δημοσίευμα από πιο ειδικό  έντυπο που κάνει αναφορά και είναι σαφέστατο, το “ATHENS TRANSPORT”.

Μπορεί στο νέο δελτίο τύπου που λάβαμε από το αυτοτελές τμήμα δημάρχου και δημοσιεύσαμε  να “αμφισβητείται” στο τι υπογράφει ο κ. Καπλάνης (!!!), θα πρέπει όμως να επανέλθει αυτό το τμήμα και να αμφισβητήσει τόσο τα δημοσιεύματα όλων των εφημερίδων εκείνης της εποχής, φυσικά και της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, αλλά και ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι χρησιμοποιούν την κάρτα έκπτωσης.

Εδώ είμαστε να το φιλοξενήσουμε…

Στην αντίθετη περίπτωση ισχύει το άρθρο μας και η έκπτωση που πέτυχε ο κ. Καπλάνης το 2017…