Δουλειά από το σπίτι σημαίνει αύξηση 10 ωρών εργασίας την εβδομάδα

Η τηλεργασία αυξάνει διεθνώς τις ώρες εργασίας κατά 10 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα στις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει υποχρεώσει πολλές εταιρίες να κρατούν τους υπαλλήλους τους στο σπίτι, αλλά η εργασία τους μέσω διαδικτύου σημαίνει αυξημένες εργατικές ώρες που ανέρχονται σε δύo ή και δυόμιση περισσότερες ώρες την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας NordVPN.

Η εταιρία, που προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής δικτύωσης σε επιχειρήσεις, βρήκε ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η αύξηση των εργατικών ωρών είναι σχεδόν 40% σε σχέση με τα επίπεδα πριν την πανδημία, αφού το οκτάωρο προ κορωνοϊού έχει γίνει πλέον 11ωρο ημερησίως για όσους εργάζονται κατ’ οίκον, σύμφωνα με στοιχεία του Ιανουαρίου του 2021.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, βασίζεται στη χρήση διαδικτυακών βάσεων (server) που χρησιμοποιούν συστήματα VPN, και δείχνει έως 25% αύξηση στις ώρες τηλεργασίας σε Βρετανία, Ολλανδία, Καναδά και Αυστρία.

«Οι υπάλληλοι σε Βρετανία και Ολλανδία εργάζονται έως τις 8 το βράδυ, κλείνοντας τον υπολογιστή τους κατά κανόνα αργότερα του συνήθους ώστε να ολοκληρώσουν την ημερήσια εργασία τους», σχολίασε η έρευνα VPN.

Αντιθέτως τον Ιανουάριο η τηλεργασία επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα σε Γαλλία, Ισπανία και Δανία, με το Βέλγιο μάλιστα να σημειώνει και μείωση, με οκτώ ώρες τηλεργασίας τον Ιανουάριο έναντι εννέα ωρών πριν την πανδημία και 10 ωρών κατά το πρώτο λόκνταουν τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: The Daily Telegraph, The Daily Mail