«Σκέψη – Γλώσσα – Προσοχή – Αντίληψη – Μνήμη»

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μελών ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης από το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Σκέψη – Γλώσσα – Προσοχή – Αντίληψη – Μνήμη»

Η κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος Προστασίας Ηλικιωμένων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, με γνώμονα τις ειδικές συνθήκες που προκάλεσε η επέλαση της πανδημίας Covid-19 αλλά και σταθερά δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης (Ο.Ν.Ε.), παρά την αναστολή λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. όλης της χώρας, από τον περασμένο Μάρτιο (2020).

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης με τριάντα μέλη συνολικά. Ο τρόπος των συναντήσεων με τα μέλη των ομάδων έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες Covid-19, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Δύο κοινωνικοί λειτουργοί –πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer, έχουν αναλάβει την σταθερή επικοινωνία με τα μέλη των ομάδων, τηλεφωνικά ή μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (messenger, viber κλπ), την προετοιμασία ασκήσεων πολλαπλών λειτουργιών ανά δεκαπενθήμερο, και την παράδοση τους στα μέλη, ατομικά, κατόπιν ραντεβού στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η. και ΚΕ.Φ.Α..

Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα μέλη με άνοια, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 56 900 75 και 210 56 91 161 για συμβουλευτική γύρω από τη φροντίδα τους και παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.