Νικολαΐδης – Παλτεζανάκης, δύο πρωταγωνιστές στους αγώνες ταχύτητας…

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ RALLY

KAI ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ο συμπολίτης μας, οδηγός αγώνων Ηλίας Νικολαΐδης.

Ο Ηλίας Νικολαΐδης ήταν γνωστός για την αγάπη του στα μηχανοκίνητα σπορ, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Υπήρξε Πανελλήνιος Πρωταθλητής Rally, ενώ  είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Κατέκτησε πολλούς τίτλους συμμετέχοντας σε διάφορες μορφές αγώνων, όπως ράλι, αναβάσεις, πίστα, ενώ δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην εμπορία ελαστικών, κατάστημα το οποίο λειτουργεί τώρα ο γιός του Νίκος.

Ο Ηλίας Νικολαΐδης έτρεχε σχεδόν  πάντα με αυτοκίνητα της Opel (Manta, Ascona, Kadett).

………………………………….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΤΕΖΑΝΑΚΗΣ – ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΑΓΙΟΒΑΡΒΑΡΙΩΤΗΣ

Από τον Φεβρουάριο  του 1989, λειτουργεί στην πόλη μας (Ελ. Βενιζέλου & Παπαφλέσσα), ένα κατάστημα που φέρει ένα βαρύ όνομα στον τομέα της ταχύτητας στους δύο τροχούς.

Πρόκειται για το PALTEZANAKIS KAWASAKI.

Ιδιοκτήτης του ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΤΕΖΑΝΑΚΗΣ, ο οποίος είναι επίσημος συνεργάτης της ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις μοτοσυκλέτες KAWASAKI και τα PEUGEOT SCOOTERS (από το 1996 έως και σήμερα).

Το 1990 ξεκίνησε η ενασχόληση του με τους αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητος και ξεχώρισε για την τεχνική του, ιδιαίτερα στις στροφές, ενώ δυσκολεύονταν οι συναγωνιστές του στους αγώνες να τον προσπεράσουν.

Τα πρώτα χρόνια καθιερώθηκε ως οδηγός και κατόπιν ως Επικεφαλής μηχανικός ομάδων με πολλές διακρίσεις κερδίζοντας 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα (έως και το 2003).

Όλοι οι αγώνες λάμβαναν χώρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης και στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.