Διαμαρτυρία Συνταξιούχων ΙΚΑ της Περιοχής μας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683
MAIL:ssikaegaleo@gmail.com

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΟ “ΚΛΕΙΝΟΥΝ” ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

Αφού έχει μετατρέψει το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, έχει αναστείλει το 80% των χειρουργείων, τα κενά τα καλύπτει με συνεχές μεταθέσεις υγειονομικού προσωπικού αφήνοντας ακάλυπτους πολλούς υγειονομικούς χώρους όπως η ΠΦΥ η οποία συνεχίζει, όπως και πριν πανδημίας, να έχει πάρα πολύ σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, μικροβιολογικά εργαστήρια, υλικοτεχνικές υποδομές και παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού υγειονομικού προσωπικού, του συνδικαλιστικού κινήματος και μαζικών φορέων, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί το ΕΣΥ σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρά τις πολύ αυξημένες ανάγκες:

• Υγειονομικό προσωπικό: έχει καλύψει περίπου το 10% των αναγκών με 2ετής συμβάσεις.

• ΜΕΘ πρέπει να έχουμε 3000 σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. και έχει δημιουργήσει περίπου 1000.

• ΠΦΥ: Αφού τα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία έκλεισε το 2013, τα ξανάνοιξε με το 1/3 του δυναμικού, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολλές ελλείψεις σε γιατρούς και εργαστηριακές εξετάσεις (πριν 3μήνες στο Αιγάλεω σταμάτησε να δέχεται πάνω από 30 σοβαρές εξετάσεις στέλνοντας τον κόσμο στα ιδιωτικά) αντί να προσλάβει προσωπικό τα κενά προσπαθεί να τα καλύψει με μεταθέσεις από τη μια μονάδα στην άλλη και από πόλη σε πόλη.

• Κλίνει κλινικές μέσα στα νοσοκομεία και τις μετατρέπει σε covid – 19, υποβαθμίζοντας τις άλλες ασθένειες.

ΤΩΡΑ λόγω των εμβολιασμών, που είναι οπωσδήποτε απαραίτητοι, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα Κέντρα Υγείας και του Αιγάλεω μετατρέποντας το σε εμβολιαστικό κέντρο και θα χρησιμοποιήσει το υπάρχων προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές για τις ανάγκες του αποσύροντας τους από τις ανάγκες του Κ.Υ. Έτσι χιλιάδες ασθενείς μένουν ξεκρέμαστοι οπότε θα οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα με το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Γιατί η Κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για να καλύψει και αυτές τις ανάγκες; Διότι συνεχίζει και αυτή ότι κάνανε και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Έτσι εξοικονομούν τεράστια κονδύλια που τα διοχετεύουν στις τράπεζες για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Έτσι δίνουν άπλετο χώρο για να δράσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της Υγείας.

Αυτό κάνουν βέβαια σε όλους τους τομείς της οικονομίας και απεικονίζεται και στο φετινό προϋπολογισμό όπου οι δαπάνες είναι μειωμένες (υγεία 600 εκατομμύρια πιο λίγα φέτος) και τα έσοδα του κράτους ανεβασμένα από την βαριά φορολογία του λαού (95% από το λαό και 5% από το κεφάλαιο).

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ με την ατομική ευθύνη, γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την μεγάλη ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Είναι κυβερνητική επιλογή να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό με καραντίνες και πρόστιμα, με το φόβο και τον λαό στο σπίτι.

ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΟΥ!

Ο πρωθυπουργός υπερηφανεύεται ότι η Κυβέρνηση το χρόνο που πέρασε ψήφισε στη βουλή 113 αντιλαϊκούς νόμους. Χιονοστιβάδα ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και έπεται συνέχεια.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω και κανένα άλλο.

Να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα με νέες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής όχι πάντως σε βάρος της Π.Φ.Υ.

Τα Κέντρα Υγείας να αναβαθμιστούν με όλες τις ειδικότητες και σε 24ωρη λειτουργία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ και ώρα 5:30 μ.μ.
έξω από το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω ( πρώην ΙΚΑ, Μαγνησίας) .

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ( μάσκες – αποστάσεις).