Ηλεκτρονικούς υπολογιστές δωρεά της “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”, για μαθητές της πόλης μας

Οι ελλείψεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από μαθητές της πόλης μας είναι μεγάλες. Αρκετές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάποιον με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τα δικτυακά μαθήματα όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

Η παράταξη “ΔΥΝΤΑΤΗ ΠΟΛΗ” όπως και στο παρελθόν με κινήσεις Κοινωνικού ενδιαφέροντος (Μαστογραφίες κλπ) έδωσε ξανά το παρόν της προσφέροντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Ένωση Γονέων του Δήμου μας, προκειμένου αυτοί να δοθούν σε μαθητές που τους έχουν ανάγκη.

Σχετικά με την προσφορά αυτή λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Αγία Βαρβάρα 19-1-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΔΩΡΙΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» μετέβη σήμερα (εχθές) το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας και δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Πληκτρολόγια, Laptop και Εκτυπωτές για να παραδοθούν σε μαθητές που έχουν αποκλειστεί από την εκπαίδευση γιατί δεν έχουν οι οικογένειές τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, πάνω από 300 μαθητές του Δήμου έχουν αποκλειστεί από οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευση, αφού δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα.

Η δημοτική ομάδα της «Δυνατής Πόλης» (Γιάγκας, Πιερακέας, Μπαντούνα και Δεδεγκίκας) συγκέντρωσε το υλικό ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα και αναγνωρίζοντας το ρόλο και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η Ένωση Γονέων για να καλύψει το κενό που έχουν αφήσει το κράτος και οι επίσημοι φορείς του. (Κυβέρνηση, Δήμος).

Η συμβολική και ουσιαστική αυτή κίνηση θα έχει συνέχεια.