Φωνή αγωνίας από συμπολίτη μας, σχετικά με την ασφάλεια μικρών παιδιών κ.ά…

Λάβαμε από τον συμπολίτη μας κ. Λ. Σ. την παρακάτω επιστολή, η οποία αφορά τα παλαιά κτίσματα του Λοιμωδών, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα, αλλά προβάσιμα σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, αλλά και σε τόπο παιχνιδιών, παιδιών της περιοχής και βρίσκονται κολλητά με το Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Ο συμπολίτης μας όπως αναφέρει στην επιστολή του έχει απευθυνθεί στο Δήμο όσο και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να κλείσει η είσοδος, προκειμένου να σταματήσει αυτό που γίνεται, αλλά δεν βρίσκει άκρη.

Ας ελπίσουμε πως ο Δήμος, στα όρια του οποίου υπάρχουν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια θα ενδιαφερθεί βάζοντας τέλος στην αγωνία των κατοίκων και γονιών της περιοχής, τοποθετώντας μία αλυσίδα και ένα λουκέτο στην σιδερένια καγκελόπορτα.

Η επιστολή του συμπολίτη μας έχει ως εξής:

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Μέσω της επιστολής αυτής, θα ήθελα να καταγγείλω την αναλγησία τόσο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, όσο και την Διοίκηση του Νοσοκομείου των χρόνιων λοιμώδων νοσημάτων.

Επί του θέματος λοιπόν….

Στην Ανατολική πλευρά του πάρκου Μητέρας και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Διομήδου Κομνηνού (πεζόδρομος) και Βύρωνος, υπάρχει μια είσοδος (πόρτα) που οδηγεί σε εγκαταλελειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις, πιθανώς παλαιάς χρήσης του Νοσοκομείου “Λοιμωδών”.

Τα εν λόγω κτήρια έχουν μετατραπεί σε κρησφύγετα χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

Απ’ όσο καταλαβαίνεται, εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας μιάς και αποτελεί “πνεύμονα” μέσα στον αστικό ιστό, οι μικροί μας φίλοι το έχουν βρεί “παιχνίδι”, κακώς να μπαίνουν στα κτήρια αυτά, με ενδεχόμενο στην καλύτερη περίπτωση, σοβαρού τραυματισμού τους!!!

Τι κι αν έχουν ενημερωθεί κατά επανάληψη τόσο τα αρμόδια θεσμικά όργανα τόσο του Δήμου μας (προφορικά), όσο και τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου (τεχνική υποστήριξη), το πρόβλημα παραμένει άλυτο!!!

Αυτό, διότι όπως ισχυρίζονται δεν είναι στο χώρο ευθύνης ούτε του Δήμου, αλλά ουτε του Νοσοκομείου, αλλά της Περιφέρειας.

Συνεχώς σκοντάφτουν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, την στιγμή που το πρόβλημα αυτό λύνεται πολύ εύκολα μ’ ένα κομμάτι αλυσίδας ή με μια λάμα σιδήρου, δηλαδή μ’ ένα κόστος μηδενικό!!!

Δεν πρόκειται για μια ενέργεια οριστικής αποκατάστασης, αλλά για μια ενέργεια ενδιαφέροντος που σύμφωνα της οποίας μπορεί να αποφευχθεί το χειρότερο!!!

Ελπίζω αυτή την φορά να ακουστεί και να δωθεί μια οριστική λύση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Λ. Σ.