Άρθρο – “επίθεση” του Αντιδημάρχου κ. Πουλάκη κατά της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, αποτυγχάνει από δική του φωτογραφία…

Η εφημερίδα μας στο πέρασμα των 40 και πλέον χρόνων παρουσίας της στην πόλη μας, είτε σε έντυπη μορφή, είτε σε ηλεκτρονική, προσπαθεί να αποφεύγει όσο μπορεί τις κακοτοπιές σε θέματα που δεν έχει η ίδια αντίληψη ενός γεγονότος, φροντίζοντας να διασταυρώνει τις ειδήσεις ή τα νέα που καθημερινά φτάνουν στα γραφεία μας μέσω μηνυμάτων, email, messanger, προφορικά και με άλλους τρόπους, από αναγνώστες μας.

Χωρίς να σημαίνει πως δεν εμπιστεύεται όσους την πληροφορούν για κάποιο θέμα, αλλά για να μην βρεθεί στη δύσκολη θέση να αυτοδιαψευτεί, φροντίζει να τσεκάρει το μικρότερο έως το μεγαλύτερο μήνυμα καταφθάνει.

Γιατί όμως κάνουμε αυτό τον πρόλογο;

Διότι:

Γράφαμε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με τη συνοδεία φωτογραφίας που μας στάλθηκε:

“Μαύρα σκοτάδια στην οδό Μιχαλάτου επί 13 ημέρες, αναφέρει συμπολίτης μας

Συμπολίτης μας, κάτοικος της οδού Μιχαλάτου μας έστειλε φωτογραφία από τον παραπάνω δρόμο εχθές το βράδυ, ο οποίος είναι θεοσκότεινος.

Σε σημείωμα που συνόδευε την φωτογραφία, μας ενημέρωσε πως αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και δεκατρείς ημέρες, αφού οι καμένες λάμπες του Δημοτικού φωτισμού έχουν καεί και δεν αλλάζονται από το Δήμο.

‘Αλλος συμπολίτης μας ενημέρωσε πως από τις τέσσερις λάμπες ανάβουν σωστά μόνο οι δύο, ενώ οι άλλες δύο χρειάζονται αντικατάσταση”.

Αυτά γράφαμε το Σάββατο λοιπόν που μας πέρασε.

Η εφημερίδα μας, όπως βλέπεται, δεν σταμάτησε στην ενημέρωση που είχε, με φωτογραφία που μας στάλθηκε από τον πρώτο αναγνώστη μας, αλλά επικοινώνησε και με άλλον συμπολίτη μας, κάτοικο της οδού Μιχαλάτου για να τη διασταυρώσει, όπως αναφέρουμε στην τελευταία παράγραφο.

Ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για το θέμα του δημοτικού φωτισμού όμως, κ. Γιάννης Πουλάκης, θέλοντας να δείξει πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιέγραψε ο αναγνώστης μας, έγραψε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στην εφημερίδα “δικαιοσύνη”, συνοδεύοντας το σχόλιο του και με την παρακάτω φωτογραφία:

“Το δημοσίευμα ότι δήθεν η οδός Μιχαλάτου είναι «θεοσκότεινη», είναι πέρα για πέρα αναληθές.

Σε αυτοψία που έγινε την ίδια ημέρα κατ’ εντολή του Δημάρχου Λάμπρου Μίχου κανένα πρόβλημα φωτισμού, από καμένη λάμπα, δεν υπήρχε στην οδό και δεν χρειάστηκε να γίνει καμία παρέμβαση. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε πολίτης, επισκεπτόμενος το συγκεκριμένο δρόμο. Μάλλον, ο δημότης την μαρτυρία του οποίου επικαλείται το τοπικό σάιτ, ξέροντας την προθυμία του σάιτ να ψάχνει αγωνιωδώς να βρει θέματα που να εκθέσουν τη διοίκηση του Δήμου επιχείρησε να κάνει ένα κακόγουστο αστείο..

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει κάποιος δημότης που έκανε την καταγγελία θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία, προκειμένου να μας υποδείξει σε ποια σημεία βρίσκονται οι καμένες ή κατεστραμμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού”.

Η εφημερίδα μας σημειώνει όμως, πως και στη “δική” του εφημερίδα, ο κ. Πουλάκης με τη φωτογραφία που δημοσίευσε, δικαιώνει τους δύο συμπολίτες μας, αλλά και το κείμενο που αναρτήσαμε.

Στη φωτογραφία του, στην οδό Μιχαλάτου από την οδό Θεμιστοκλέους έως και την οδό Κρήτης από τις  λάμπες που υπάρχουν, φωτίζει ΜΟΝΟ ΜΙΑ.

Πρόκειται για τη  λάμπα που βρίσκεται εκεί που τελειώνει ο ακάλυπτος του Δημοτικού Κινηματοθέατρου  και φαίνεται καθαρά στη δική ΤΟΥ φωτογραφία.

Αυτό μπορεί  οποιοσδήποτε πάει μόλις νυχτώσει να το διαπιστώσει, εκτός κι αν αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τώρα εκείνο που δεν ήξερε, αλλά νέος είναι θα μαθαίνει, ο ένας από τους δύο συμπολίτες μας, που αναφέρονται στο άρθρο μας, είναι συνεργάτης της Διοίκησης του Δήμου!!!

Για να τελειώνουμε τώρα με το θέμα του φωτισμού στην οδό Μιχαλάτου πήγαμε επιτόπου εχθές βράδυ Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 19:30΄και βγάλαμε φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύουμε παρακάτω:

Η παραπάνω λάμπα ίσα που υπάρχει, αφού έχει πλέον εξαντλήσει τα όρια της και μετά βίας φεύγει το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Αυτή η λάμπα θεωρείται ότι είναι εντάξει και καλή και την έλεγξαν μάλιστα, με εντολή του κ. Μίχου;

Η παρακάτω φωτογραφία μας είναι τραβηγμένη από την οδό Θεμιστοκλέους προς την οδό Κρήτης. ΜΟΝΟ ΜΙΑ λάμπα φωτίζει σε ολόκληρη την οδό Μιχαλάτου όπως γράφουμε.

Στο βάθος η λάμπα που φωτίζει είναι στην οδό Κρήτης και στη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε εμείς το Σάββατο, αλλά και σε εκείνη του κ. Πουλάκη, δεν άναβε.

Προφανώς αλλάχτηκε Μετά το Σάββατο, κατά τον έλεγχο!!!

Ενδιάμεσα υπάρχει κάποια άλλη λάμπα που να φωτίζει, εκτός τον φωτισμό των σπιτιών;

Ας κάνει κράτει λοιπόν ο κ. Πουλάκης και πριν ψάξει να βρει αιτία για να μας καυτηριάσει, ας φροντίσει να κάνει τη δουλειά του σωστά, παρά να αρθρογραφεί…

Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥΛΑΚΗ

Σχετικά με το άρθρο του κ. Πουλάκη, λάβαμε από την κ. Κωστολιά Ελένη, η οποία ήταν η αναγνώστρια η οποία μας είχε ενημερώσει εξ΄ αρχής, για το θέμα του φωτισμού στην οδό Μιχαλάτου, την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή:

Κύριε Βαμβακόπουλε

Διαβάζοντας το άρθρο του αντιδήμαρχου κύριου Πουλάκη, δεν θα σταθώ στο αν άλλαξε η όχι η πόλη. Αυτό, έχουμε καιρό μπροστά μας, να το δούμε και να το σχολιάσουμε.

Με τη φωτογραφία που σας στέλνω σήμερα αν τη συγκρίνετε με την αρχική μου και με του αντιδήμαρχου, θα δείτε ότι στο βάθος της φωτογραφίας στο τέλος του δρόμου, κάτι φέγγει.

Δεν είναι το άστρο της Βηθλεέμ, αλλά η κολώνα που επισκευάστηκε σήμερα.

Δεύτερη παρατήρηση: στο μέσον της Μιχαλάτου, στο νούμερο 18β η λάμπα η είναι μισοκαμμένη ή είναι από την ποιότητα που περιγράφει ο αντιδήμαρχος;

Διότι η απόδοσή της είναι ίση με ένα λυχνάρι.

Αν ισχύει το πρώτο, ας την αντικαταστήσει. Αν ισχύει το δεύτερο, να την κάνουμε ανταλλαγή με τη λάμπα της δικής του γειτονιάς. Ξέρει εκείνος, ας είναι και από εκείνες τις κινέζικες που φέγγουν.

Ο κ. Πουλάκης έγραψε αυτό το άρθρο νομίζοντας ότι θα κοροϊδέψει εσάς, εμένα και τους συνδημότες μας. Προφανώς, όμως, κοροϊδεύει τον ίδιο τον δήμαρχο και τον εαυτό του, για να δείξει ότι λαμβάνει επάξια το μισθό του.

Αυτή την εντύπωση τουλάχιστον δίνει, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα, αφού η εντολή για επίβλεψη ήταν από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Κωστολιά Ελένη