Προοδευτική

Αν οι ηλικιωμένοι εμφανίσουν συμπτώματα κάνοντας το εμβόλιο; Η απάντηση Παπαευαγγέλου

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, δέχτηκε ερώτηση σχετικά με το θάνατο 23 υπερηλίκων στη Νορβηγία, οι οποίοι είχαν κάνει λίγες ημέρες νωρίτερα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές από ήπια συμπτώματα, όμως σε κάθε περίπτωση συνέστησε να κάνουν οι ηλικιωμένοι το εμβόλιο και στη συνέχεια οι οικείοι τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μήπως εμφανίσουν συμπτώματα.

«Αναφορικά με αυτό που ανακοίνωσε η Νορβηγία, όντως έχουν εμβολιάσει μέχρι στιγμής στη χώρα 33.000 άτομα και έχουν καταγραφεί 23 θάνατοι. Οι 13 από αυτούς αφορούν σε πολίτες μεγάλης ηλικίας. Όλοι είναι άνω των 80 και οι περισσότεροι είναι άνω των 90. Φαίνεται ότι αυτό το οποίο παρουσίασαν αυτοί οι υπερήλικες ήταν ναυτία και κακουχία. Είναι γνωστό ότι οι ευάλωτοι αυτοί πληθυσμοί μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές από τέτοια συμπτώματα. Αυτό που θέλω να συμβουλέψω τους ηλικιωμένους είναι οπωσδήποτε να εμβολιαστούν αλλά να έχουμε στο νου μας να τους φροντίζουμε, να τους ενυδατώνουμε και να τους προσέχουμε» ανέφερε η καθηγήτρια.

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:
Exit mobile version