Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει ιδιώτη, ο οποίος επέτρεψε την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και κατά της εταιρείας που πραγματοποίησε την εγκατάσταση σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το 5ο Δημοτικό σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο. Σε μια περιοχή ήδη επιβαρυμένη με πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν την αδειοδότηση της εν λόγω εγκατάστασης και την άμεση απομάκρυνση της κεραίας η όποια βρίσκεται σε κτήριο στη συμβολή των οδών Δεληγιάννη και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι επιπτώσεις στην υγεία από τις κεραίες βάσης κινητής τηλεφωνίας εξαρτώνται από την απόσταση του χώρου διαβίωσης από την κεραία, από τον προσανατολισμό της κεραίας, δηλαδή αν εκπέμπει προς την κατεύθυνση του χώρου διαβίωσης, από την ένταση της ακτινοβολίας, όπως μπορεί να μετρηθεί ως μέση τιμή, από την ηλικία του εκτιθέμενου και την κατάσταση της υγείας του και από τη διάρκεια έκθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε Δελτίο Τύπου του Διεθνούς Γραφείου για την Καρκινική έρευνα, κατέταξε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας στην κατηγορία 2Β των πιθανών καρκινογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο, ένεκα ενδείξεων για συσχέτιση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με μορφές κακοήθους καρκίνου, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία και πλήττει συνήθως τον εγκέφαλο.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας και θα προχωρήσουμε με όλα τα μέσα που θα εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών μας αλλά και τη δική μας.

Η Συλλογή υπογραφών του “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ” για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από κτήριο στη συμβολή των οδών Δεληγιάννη και Χαριλάου Τρικούπη στην Αγία Βαρβάρα, είναι μια κίνηση, που θα θέλαμε να βοηθήστε να γίνει γνωστή ευρέως.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι κυρίες του Συλλόγου, είναι στην διάθεση σας να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία.

Σ.Γ.Κ του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας