Επιστολή του Φιλοζωικού Σωματείου, στο Δήμο με αιτήματα


Καταθέσαμε στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας τα αιτήματα μας σχετικά με το τι χρειάζεται να γίνει για την ευζωια των αδέσποτων και την σύννομη λειτουργία του Δήμου, που αφορούν διαχρονικές ανάγκες λειτουργικότητας και συνεργασίας.

Σας επισυνάπτω την επιστολή που κατατέθηκε και πρωτοκοληθηκε..

Κύριοι, σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων στον δήμο μας, με σειρά ιεράρχησης βάσει της αναγκαιότητας τους..

1. Χρειαζόμαστε συνεργασία με κτηνίατρο για στειρώσεις γατιών καθώς και την περίθαλψη τους γενικότερα, όπως πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένες και άρρωστες γάτες και τον εμβολιασμό τους έτσι ώστε να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός τους και στην επανένταξη τους να παραμείνουν όσο το δυνατόν υγιή για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία μας..

2. Υπάρχει σημαντική ανάγκη παραχώρησης κάποιου κατάλληλου χώρου για την ανάρρωση τους μετά τα χειρουργεία ή την αποθεραπεία τους σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού για να αποφύγουμε το σημαντικό κόστος της νοσηλείας μέχρι την αποθεραπεία που ζητούν οι κτηνίατροι, φυσικά με την εθελοντική δράση φιλοζωων πολιτών που θα τα φροντίζουν μέχρι την επανένταξη ή την υιοθεσία τους.. ελπίζουμε ότι ο χώρος αυτός θα εξελιχθεί στο μέλλον σε ένα κανονικό δημοτικό κτηνιατρείο..

3. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τροφές διαχρονικά για σκύλους και γάτες που ζουν στον δρόμο και σιτίζονται απο εθελοντές είτε του σωματείου, είτε απλώς από φιλόζωους πολίτες που τα λυπούνται να τριγυρίζουν νηστικά ή να τρέφονται απο τα σκουπίδια..

4. Υπάρχει ανάγκη συγκρότησης πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του δήμου μας η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και η κοινωνία μας γενικότερα απο την συναναστροφή των πολιτών με τα αδέσποτα..

5. Θα θέλαμε εάν υπάρχει δυνατότητα επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας με αρμοδιότητες και στην καταβολή προστίμων σε παραβάσεις που αφορούν τα ζώα είτε δεσποζόμενα είτε αδέσποτα..

Ελπίζουμε σε μια αρμονική συνεργασία για μια πόλη ανθρώπινη και ευνομούμενη για όλα τα πλάσματα που ζουν σε αυτήν με την βοήθεια και την συνδρομή σας.

Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα”